Goud en 5e plek op WK Onder 23

Afgelopen weekend kwam in Plovdiv het WK Roeien Onder 23 tot een succesvol einde voor de Njordleden in de Nederlandse equipe. Zowel Mieke Wilms als stuurman Bjorn Kwee behaalden uiteindelijk de finale, waarin Kwee de mannenacht zelfs naar het goud stuurde!

Op woensdag had Mieke haar toernooi afgetrapt met een 3e plaats in de heat, waarmee zij veroordeeld was tot de herkansing een dag later. Hierin roeide de dubbelvier naar een tweede plaats achter de VS, in een tijd van 06:35.48, waarmee de finale werd veiliggesteld. Met een tijd van 06:34.03 waren de dames hierin iets sneller dan in de herkansing, hetgeen uiteindelijk resulteerde in een 5e plek, voor de Amerikanen, maar achter erkende roeinaties als Groot-Brittanië, Australië, Duitsland en Roemenië.

Voor stuurman Kwee en zijn mannenacht verliep het toernooi op vrij soevereine wijze. Met veruit de snelste tijd van 05:23.75 lieten zij er in de heat geen onduidelijkheid over bestaan: deze ploeg kwam alleen voor het goud. Op zondag maakten zij dit in de finale dan ook helemaal waar. In een tijd van 05:29.55 lieten zij de Roemenen en Britten ruim achter zich, waarmee een dominant toernooi afgesloten werd met de verdiende gouden medaille!