Nabeschouwing Tromp Boat Races

De Tromp Boat Races was een wedstrijd zoals alle wedstrijden horen te zijn: Njord vaarde vooraan, een geweldige nazomerzon, Koster ergens in een boot en een frituur die overuren draait. De chagrijnige verkeersregelaars nemen we dan wel op de koop toe.

Het weekend startte met een dames dubbeltwee en een lichte dames dubbeltwee. Voor beide boten gold dat zij ondanks een minder dan perfecte voorbereiding heel stabiel hun niveau haalden gedurende de race. Beide boten eindigden dan ook in het midden van hun veld.

In het middagblok startte louter Boonstra. In het eerste gedeelte van de race liep hij met goed roeien in op een Argonaut. Met nog tweeënhalve kilometer te gaan besloot hij echter dat het zo saai was om de hele race in het midden van het water te varen en om even bakkie te gaan doen in de kant. Hierna was de afstand tot de donkergroene skiffeur weer aanzienlijk toegenomen. In zijn (overigens succesvolle) poging zijn achterstand in te halen werd Boonstra beschreven als “de Hindenburg”. Bij weggaan begon hij neer te storten, tot hij met 1000 meter te gaan vlam vatte en er niet veel van roeien overbleef. Al met al een heel avontuur en een goede eerste race.

In het namiddagblok was MGD in de viermet aan de beurt. Voor de viermet met Suzanne op slag was het een race naar hun eigen niveau. Het viertje met Femke als slag maakt een sterke eerste indruk. Hun strijdlustige houding in de race leverde hen een knappe zevende plaats op. Tot slot de winnende ploeg van Donna, Laura, Lisa en Jennifer. Zo veel ervaring in één boot leverde een blik op, met dertig seconden voorsprong op het veld en een baanrecord. Hulde!

Op zondagochtend was opnieuw MGD aan de beurt. Elke roeide opnieuw een hele stabiele race. Met een plaats midden in het veld toonde zij aan potentie te hebben voor een scull-boot komend seizoen.  In hetzelfde veld roeide Mieke een heel sterke race, ondanks de weinig skiff-trainingen de afgelopen weken. Helaas kwam zij net te kort voor de eerste plaats. Donna en Laura roeiden in de tweezonder naar een 100% winstscore in het weekend. In de eerste vijfhonderd meter voeren vaardenzij de dames van Willem III voorbij, waarmee zij het veld voor zich zagen. Op deze manier konden zij zelf vanuit de boot zien dat zij hun voorsprong niet kwijt hebben geraakt!

Tot slot de mannen van MGL. De viermet met Hans op slag moest het zware veld starten. Hoewel zij zich niet helemaal op het gemak voelden met al die kracht in het lichaam en overtollige vetjes aan de buik roeiden zij een goede race. Met een tijd van 19:45.5 lieten zij zeventien zware boten achter zich. De vier van Peters roeide in een genadeloos tempo naar de overwinning in de LH4+, waarbij zij de nummer twee bijna twintig seconden achter zich lieten, een knappe prestatie!