Oude Acht en Jonge Acht blik!

SONY DSC

(foto van Mees de Smet)

Wederom een weekend met een venijn in de staart. Anderhalve dag blikloos en toch wordt het weekend voor God Njord afgesloten met drie blikken in de zak! Bovendien is de vereniging maarliefst 4 overgangsroeiers rijker en heeft dhr. Hoffstedde zichzelf het recht verworven om een zonnebril te mogen dragen op de vereniging. Hulde voor deze mooie prestaties! We kunnen nu de Willem-Alexanderbaan achter ons laten voor de rest van het seizoen en ons gaan richten op de reis naar de hoofdstad, naar de Bosbaan.

(meer…)

Voorbeschouwing Westelijke Regatta

logo

 

Alweer de tweede en tevens laatste wedstrijd op de soms winderige Willem-Alexanderbaan staat voor de deur. Toch lijken de wind- en temperatuurs voorspellingen ons goed gezin te zijn komend weekend. Een mild briesje en een aangename temperatuur staan ons te wachten deze editie van de Westelijke Regatta, georganiseerd door een viertal Zuid-Hollandse roeiverenigingen.

(meer…)

Tweemaal Goud voor Annika van der Meer!

Annika Goud
Foto: Wouter Nuijten

Afgelopen weekend behaalde Annika van der Meer tweemaal goud op de internationale regatta voor para-roeiers in Varese met haar dubbeltwee partner Corné de Koning! Het duo traint nog niet zo heel lang samen, maar behalen nu al hele mooi successen!

http://nlroei.nl/meer-is-enorme-opsteker/

Annika van der Meer richting World Cup 1

Onze pararoeister, Annika van der Meer, is deze week aangekomen in Gavirate met haar partner Corné de Koning. Hier zullen zij komend weekend gaan strijden tijdens de World Cup 1 voor pararoeien. Wij wensen hen beide veel succes tijdens hun eerste race morgen!

 

Annika world cup

Voorbeschouwing Damen Raceroei Regatta

Banner Voorbeschouwing

De tijd vliegt! Kortebaanwedstrijd drie staat alweer voor de deur, na een bezoek aan Houten en Amstelveen is nu Zevenhuizen aan de beurt. De weergoden lijken roeiend Nederland redelijk goed gezind te zijn komend weekend, dus ik vrees nog niet voor afgelastingen deze wedstrijd op de Willem-Alexanderbaan. Maar niet alleen in Nederland wordt hard geroeid dit weekend, ook op twee plaatsen over de grens gaan er halen gemaakt worden. In Belgrado (Servië) zullen onze toppers Nicole (W4x) en Broenink (M1x) in actie komen op de World Rowing Cup I. In Gent (België) tenslotte zal de Oude Acht in actie komen op de Gent International May Regatta, aldaar zullen zij het opnemen tegen Europa’s beste universiteits- en verenigingsploegen.

(meer…)

Irene Eijs – Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Afgelopen woensdag werd ons Erelid Irene Eijs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Als blijk van erkenning voor al haar inzet voor de roeiwereld ontving zij van de burgemeester van Amsterdam het lintje.

Roeisport ridder rijker: Irene Eijs

 

Laatste uur driemaal blik!

Banner Nabeschouwing

(foto van Elisabeth Möller)

Een wedstrijd met een ware apotheose, een venijn in de staart. Drie dagen lang heeft u kunnen genieten van roeien op hoog niveau op de ons zo vertrouwde bosbaan. Wat de wedstrijd alleen nog maar beter maakte was het feit dat je overal leden van Njord tegenkwam. Ze waren te vinden in de finishtoren, op en rond de tribune, bij de crewtent, bij de start, op het vlot en ga zo maar door. Op deze plaats hulde voor de Hollandia Commissie, jullie hebben een prachtige wedstrijd neergezet! En alhoewel de wedstrijd qua prestaties enigszins langzaam op gang kwam, kunnen we uiteindelijk toch zeer tevreden terugkijken op vier behaalde blikken!

(meer…)

Voorbeschouwing Hollandia Roeiwedstrijden/Aegon NK Klein 2017

Banner

Twee weken na de Varsity staat alweer de tweede kortebaanwedstrijd voor de deur, wederom een K.N.S.R.B. feestje. Ditmaal georganiseerd door beide blauwe verenigingen van corporaal roeiend Nederland, Triton en Njord. Met maarliefst 34 inschrijvingen uit Leiden staat u een waar roeifestijn te wachten dit weekend op de Bosbaan. Met de goede resultaten in het achterhoofd van de Varsity (http://njord.nl/2017/04/12/dames-vier-tweede-en-oude-vier-derde-op-de-varsity/) en een dito goede CT afgelopen weekend op eigen wateren ben ik zeer positief gestemd over de te verwachten resultaten. Voor de eerstejaars dit weekend de volgende ronde in het eerstejaars klassement en met alle ploegen in de finale op de Varsity is er vertrouwen voor opnieuw punten op de Hollandia. Voor de development ploegen is de Hollandia de aftrap van hun klassement. Met in bijna alle klassementen onze middengroeproeiers aan de start kijk ik ook hier uit naar de eerste punten voor het Leidse.

(meer…)

Dames Vier tweede en Oude Vier derde op de Varsity!

Nabeschouwing7

Wat een goed weekend hebben we gehad, blik in Gent en blik in Houten. Daarnaast hebben de eerstejaars ook nog eens heel veel punten gehaald, voeren bijna alle ploegen finale én deden de Vieren het op het hoogste niveau bijzonder goed. Ik denk dat we kunnen concluderen dat de eerste korte baan wedstrijd goede perspectieven biedt voor de rest van het seizoen!

(meer…)

Voorbeschouwing Varsity 134 en Ghent International Spring Regatta

banner

Dan toch eindelijk; de wedstrijd waar iedereen al zo lang op wachtte. De eerste twee kilometer wedstrijd van het seizoen, boord aan boord tot het gaatje gaan. Een wedstrijd met een wel heel speciaal karakter, georganiseerd door de K.N.S.R.B. op het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Houten. Zondag zullen niet alleen de eerstejaars en de middengroepen de krachtmeting aangaan maar vooral de Dames en Oude Vier voor de eer van de vereniging. Echter, niet alléén in Nederland wordt komend weekend boord aan boord gestreden voor blik, ook in België zullen MGLD en MGD op jacht gaan naar overwinningen.

(meer…)