Nicole en Sophie in hun voorbereiding naar het WK!

sparsessie zaterdag ochtend

Nicole Beukers en Sophie Souwer bevinden zich op dit moment in Italië, ze zijn op trainingskamp ter voorbereiding van het WK in Florida. Ze schreven een stukje over hun ervaringen!

Alle Nederlandse roeiwedstrijden zitten er alweer een tijdje op. De intrainingseed is doorbroken, de gebouwenweek is begonnen en de nieuwe aspirant leden zijn alweer bijna in aantocht. Het succesvolle SB WK in Plovdiv is afgelopen met een prachtige 5de plek voor Mieke in de dames dubbelvier en natuurlijk onze eigen Kwee die ‘gewoon’ wereldkampioen wordt met zijn mannenacht. Prestaties om trots op te zijn!

Terwijl bijna alle internationale toernooien erop zitten staat er nog één voor de deur. Wij zijn ons momenteel aan het voorbereiden op het WK in Florida dat wordt gehouden van 24 september tot en met 1 oktober.  Wij zullen hier aan de start verschijnen in de dames dubbelvier met de andere twee toppers uit de boot Olivia van Rooijen (Nereus) en Inge Janssen (Orca). Wij worden gecoacht door Josy Verdonkschot die dagelijks met ons meevaart op een bootje en door een walkietalkie technische aanwijzingen geeft.

roeien tegen de acht

In aanloop van dit WK zijn er 2 trainingskampen gepland in Italië (Pusiano). Momenteel werken we ons eerste trainingskamp van 3 weken af op het prachtige meer van Lago di Pusiano. Tijdens dit kamp worden de trainingsuren opgeschroefd met veel roei kilometers, lange en hoge intensiteit en veel krachturen. Tijdens dit kamp kregen wij te maken met de hittegolf ‘Lucifer’. In de ochtend is het nog wel te doen, maar in de middag is een degelijk koelvest, natte pet, liters drinkwater, zonnebrand en zonnebril wel hard nodig. Met temperaturen boven de 40 graden zijn we ons al goed aan het acclimatiseren voor Florida.

Naast voldoende inspanning is er ook ruimte voor ontspanning. Met dit prachtige weer en het mooie landschap is er voldoende vermaak. Zo hebben we een middag gebruik gemaakt van Lago di Como, geluncht bij een Italiaanse oud-roeier, gedineerd in de bergen en het mooie nieuwe huis van Sophie bezocht in Pusiano.

dames groep trainingskamp

Het is hier een ideale omgeving om goede fysieke en technische stappen te zetten. We zullen hier nog een week verblijven om vervolgens ons trainingschema voor 3 weken weer voort te zetten op de Bosbaan. Daarna keren we nog 10 dagen terug naar dit prachtige Pusiano waar we de puntjes op de i gaan zetten voor het WK. Het startschot klinkt voor ons op zondag 24 september.

Met lichtblauwe groet uit Pusiano,

Sophie & Nicole