WAKA GEZELSCHAP

WAKA GEZELSCHAP

waka logo wit

Al ruim zes jaar is het Waka Gezelschap een begrip op Njord en inmiddels ook internationaal bekend geraakt. Het Waka Gezelschap staat voor culturele verbreding, kennisoverdracht, hechte band en onderling en veel contact met Maori in Nederland, Nieuw-Zeeland, U.K. en daarbuiten. Bovenal ook veel gezelligheid tussen de crew members.

In 2010 was er een tentoonstelling genaamd `Te Mana Maori` in het Museum Volkenkunde te Leiden. Naast een tijdelijke expositie wilde het museum ook een permanent onderdeel voor de collectie. In samenwerking met het Museum Volkenkunde heeft de K.S.R.V. Njord destijds een volledige crew opgericht en zijn door verschillende Maori uit Nieuw-Zeeland opgeleid om met hun Waka’s de Leidse en internationale wateren te bevaren. Het Waka Gezelschap bezit de enige Waka in heel Europa wat het project verbazingwekkend bijzonder maakt. Ons doel is dus ook om zoveel mogelijk mensen in contact te laten komen met deze speciale cultuur. Het gehele jaar door proberen wij op evenementen de Maori cultuur in Nederland en Europa te verspreiden. Wij trainen wekelijks met elkaar op de haka’s, zingen de mooiste waiata’s en peddelen in onze prachtige Waka’s. Naast deze eervolle taak, is er ook genoeg ruimte voor de gezelligheid zoals u die van een Njord-lid gewend bent.

We gaan regelmatig met elkaar borrelen, paintballen, uit eten of een potje poolen. Wilt u meer weten over ons unieke Gezelschap? U kunt ons herkennen aan de zwart/witte dassen en strikjes op de borrel, kijk op onze website of stuur een mailtje naar waka@njord.nl en kom een keer mee trainen!