EVENEMENTEN

Njord organiseert door het jaar heen verschillende evenementen. Hieronder vindt u een overzicht van deze wedstrijden en reizen.

Hollandia Roeiwedstrijden

Sinds 1882 wordt ieder jaar door de K.Z.&R.V. Hollandia een tweedaagse roeiwedstrijd georganiseerd. In het jaar 2000 verhuisde de wedstrijd naar de Bosbaan en is sinds jaar en dag één van de grootste roeiwedstrijden van het jaar. Dit jaar zal roeiend Nederland, van jeugd- tot studentenroeier, in het weekend van 22 en 23 april afreizen naar Amstelveen om de krachten te meten. De Hollandiacommissie en alle vrijwilligers van Njord en Triton zullen ook dit jaar weer zorg dragen om de best mogelijke wedstrijd neer te zetten voor onze wedstrijdroeiers en alle andere aanwezigen.

Blasphemy

In 1989 werd deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd om te bepalen welke kleur blauw de mooiste was: het donkerblauw van het Utrechtse Triton of het lichtblauw van het Leidse Njord. De race wordt nog steeds ieder jaar op het Merwedekanaal in Utrecht verroeid en de vijf andere KNSRB-verenigingen hebben zich daarbij in de strijd gemengd. Het betreft één van de leukste wedstrijden van het jaar, met als afsluiter een groot feest op het Utrechts Studenten Corps.

Njord Wielerronde

Niet alleen roeien, maar ook fietsen staat bij Njordleden hoog in het vaandel. Daarom is voor jong en oud de Njord Wielerronde in het leven geroepen. Na de laatste roeiwedstrijd van het jaar verzamelen alle fietsers zich voor een prachtige tocht van zo’n honderd kilometer door de Leidse omgeving. Naderhand kunnen de benen tot rust komen tijdens de barbecue en borrel op Njord. Dit jaar valt Wielerronde samen met de Zomer Njorddag op zondag 9 juli. Bent u er ook bij?

Njord Skireis

Sinds 2016 organiseert Njord iedere winter een wintersportvakantie naar de Franse sneeuw. Een week lang kunt u samen met uw Njordvrienden snowboarden, skiën én apres-skiën voor een studentenprijs.

Vogalonga

In mei reist Njord ieder jaar een weeked af naar Venetië om de Vogalonga zo lichtblauw mogelijk te laten kleuren. Deze tocht van 32 kilometer vindt jaarlijks plaats op eerste Pinksterdag. Het evenement, dat begon als een protestactie tegen het vervuilende gemotoriseerde verkeer in de wateren van Venetië, is uitgegroeid tot een roeitocht waar gemiddeld tweeduizend roeiers verdeeld over vijfhonderd boten aan deelnemen. Ook u kunt deze tocht op een azuurblauwe zee afleggen in een C4+ of een C2+.