Jeugdroeien

Van jeugdroeien naar studentenroeien op de K.S.R.V. “Njord”

Ben jij jeugdroeier? De Koninklijke Studenten Roeivereeniging Njord is de plek om je na je jeugdroeijaren door te ontwikkelen als senior. Voor roeiers van alle niveaus hebben wij wat te bieden, maar ook naast de sport is er op Njord voor ieder wat wils. Meer weten? Lees dan verder!

Roeien

Of je nou naar internationale toernooien bent geweest als jeugdroeier, of dat je op zondagochtend met je maten op de vereniging een stukje ging peddelen, op Njord is voor iedereen plek. Binnen de vereniging bestaan verschillende secties waar de eerstejaars kunnen instromen.

Op Njord hebben we de wedstrijdsectie en de competitiesectie. Binnen de wedstrijdsectie bestaan de eerstejaarsploegen, middengroepen en de scullgroep. Deze laatste groep bestaat uit een gemengde groep roeiers die ambities hebben om voor Nederland uit te komen op internationale wedstrijden. De coaching bestaat uit zowel bevlogen professionele coaches als ervaren vrijwillige coaches.

Keihard trainen in het buitenland met Njord – velen gingen je voor.

Voor de eerstejaars bestaan de wedstrijdploegen die in een acht (zware en lichte mannen, dames) en dubbelvier (lichte dames) onder professionele begeleiding een seizoen lang strijden om de winst in het Eerstejaarsklassement. Dit zijn de vlaggenschepen van de vereniging, en iedereen leeft en kijkt met ze mee. Zij trainen ongeveer zes à zeven keer per week en hebben in het najaar een selectie gelopen om in de ploeg te komen. Na het eerste jaar kunnen de wedstrijdroeiers doorstromen naar de middengroepen, waar in veel verschillende nummers wordt geroeid. Er wordt getraind voor bijvoorbeeld het Developmentklassement, maar er wordt ook over de grens gekeken: op wedstrijden als de Henley Women’s Regatta en Henley Royal Regatta zijn Njord-roeiers te vinden..

Njord is dus dé plek om topsport te bedrijven, maar ook op recreatief niveau is roeien mogelijk. In je eerste jaar kun je namelijk ook een competitieploeg vormen. Met je competitieploeg kun je ook wedstrijden starten, vaak in een boord-C4 maar ook in gladde (scull)boten, op allerlei plekken in Nederland, vaak in combinatie met een episch feest.

Vereniging

Njord heeft ook veel te bieden naast de sport. Je komt in een hele nieuwe wereld, en maakt nieuwe vrienden die je niet snel uit het oog verliest. Je komt op borrels, feesten, je kunt je aansluiten bij een dispuut of bij commissies, en je leert jezelf beter kennen. Iedereen kan zich hier inzetten om evenementen, wedstrijden maar ook andere dingen te organiseren, je kan zelfs een app bouwen of een website in elkaar knallen. Wat jij investeert in Njord krijg je er voor terug.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op via Instagram @jeugdroeiendusnjord of stuur een mail naar talentwerving123@gmail.com