AFROEIPERIODE

Nadat jij je hebt ingeschreven bij Njord begint voor jou de Afroeiperiode: een periode van zes weken waarin jij kennismaakt met alles wat de K.S.R.V. “Njord” te bieden heeft. Zo wordt er afgetrapt met het Eerstejaarsweekend (EJW) waarin jij in korte tijd je lichting en de vereniging leert kennen.

Het oorspronkelijke plan om drie EJW’s met overnachting te organiseren, blijkt helaas toch niet toereikend in combinatie met de huidige situatie omtrent corona. Het EJW neemt dit jaar de vorm aan van één sportdag, één Njord-dag en een combinatie van opdrachten en thuisstudie voor de tussenliggende dagen. Het programma is dus als volgt:

Sportdag
Vier groepen met aspirant-leeden worden verdeeld over vier sportdagen. Deze sportdagen vinden plaats op 22, 23, 24 en 25 augustus. Iedereen wordt één keer ingedeeld.

Tussendagen
Hoewel er op de tussenliggende dagen geen fysieke aanwezigheid van jullie verlangd wordt, moet je er wel rekening mee houden dat je op deze dagen een aanzienlijke hoeveelheid tijd kwijt zult zijn met het voorbereiden van de Njord-dag. Plan dus niet te veel activiteiten in deze week.

Njord-dag
De Njord-dag vindt plaats in kleinere groepen op 27, 28, 29 en 30 augustus. Aspirant-leeden ontvangen van te voren een mail met indeling.

Na de Eerstejaarsweek gaat het belangrijkste beginnen: roeien! Dat is immers waarom je lid bent geworden van Njord. Samen met je afroeiploegje, bestaande uit zes tot zeven aspirant-leden, ga je minimaal drie keer per week trainen. Deze trainingen bestaan uit boottrainingen, begeleid door jullie vaste afroeicoaches, en in- en outdoortrainingen. Ook behoren sparsessies, onderlinge wedstrijden, tot het programma; we willen natuurlijk wel weten wie de snelste afroeiploegjes zijn!

Hiernaast is er natuurlijk nog meer dan genoeg ruimte voor gezelligheid. Traditiegetrouw start iedere dinsdag de borrel om 17:26 uur. Onder het genot van een hapje eten en een goudgele rakker kom jij in contact met de rest van de vereniging: van stuurtjes en afgetrainde wedstrijdroeiers tot borrelende commissieleden en competitieroeiers. Ook tijdens activiteiten zoals de disputenborrel en de Njord-Laga roeiwedstrijden krijg jij alles mee voor een vliegende start op Njord.

Vragen over het EJW en/of de Afroeiperiode? Mail dan vooral naar ac@njord.nl.