SCHOLENROEIEN

Bij elke eindexamenleerling spookt dezelfde gedachte door het hoofd: Waar ga ik studeren en wat kan ik verwachten van mijn studententijd? De stad, de studie, een studentenvereniging of misschien wel op kamers gaan zijn allemaal keuzes waar ze binnenkort mee te maken gaan krijgen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om deze geweldige en onvergetelijke tijd te beleven. De studententijd is de tijd uit het leven dat geen mens zal vergeten, waar men een sociaal en waardevol netwerk aan overhoudt en dierbare herinneringen met zich meebrengt. Njord is de vereniging waar zowel het aspect van het welbekende verenigingsleven met eeuwenoude tradities, als een sportieve en eventueel internationale of zelfs Olympische roeicarrière centraal staat. De combinatie van sport en gezelschap is de ultieme manier om het studentenleven compleet te maken.

Voor een kennismaking met het studentenleven en de roeisport wil Njord graag een handje helpen. Roeien is immers dé studentensport in heel Nederland. En dat is ook wel te merken aan het feit dat we al drie jaar op rij meer dan driehonderd inschrijvingen hebben. Speciaal voor de eindexamenklassen van middelbare scholen heeft Njord het project ‘Scholenroeien’ opgezet. Het Scholenroeien wordt georganiseerd door onze eigen leden, die aanstaande studenten graag kennis laten maken met de roeisport en de sociëteit, waar studenten samenkomen. Scholenroeien biedt een sportief dagje roeien, waar alles draait om teambuilding, plezier en een kijkje in het studentenleven. De coaches zullen de basistechniek van het roeien aanleren door middel van de roeimachine, oefenen in een roeibak en natuurlijk door met de scholieren de boot in te stappen. Er vindt een rondleiding door het gebouw en de botenloods plaats en als afsluiter zal een spannende wedstrijd op het water de winnaar bepalen. Natuurlijk volgen we daarbij de roeitraditie door de winnaar te belonen met een taart!

“Voor 6e klassen van het VWO is een kennismaking met een studentenstad pas compleet als ook een studentenvereniging wordt bezocht. Njord bood de mogelijkheid om zowel een deel van het studentenleven te leren kennen als sportief bezig te zijn. Goed georganiseerd, gezellig en sportief!” – Drs. M.T. Krist, Mentor klas 6, Atheneum College Hageveld, Heemstede, september 2013 (groep van 40 scholieren)

“Op zoek naar een invulling voor een introductie dag? Een workshop bij Njord is een prima activiteit. In een ongedwongen sfeer maken de leerlingen kennis met alle facetten van het roeien. De begeleiding is deskundig en vriendelijk. Het programma is afwisselend en wordt in samenspraak opgesteld. De dag wordt afgesloten met een heuse roeiwedstijd beloond met een taart. Kortom een uitstekende manier om met elkaar kennis te maken!” – Visser ‘t Hooft Lyceum (groep van ca. 40 scholieren) Beatrix Molendijk