DISPUTEN, GEZELSCHAPPEN & VERBAND

DISPUTEN, GEZELSCHAPPEN & VERBAND

Njordleden treffen elkaar niet alleen in de boot of in het krachthonk. Men treft elkaar ook in de Zwanezaal tijdens de wekelijkse borrel. Bovendien kent Njord drie disputen, een gezelschap en een verband. Ook zij treffen elkaar wekelijks in de Zwanezaal of elders. Deze groepen binden en verbinden leden aan Njord.

Sinds 1967 geeft het Leidsch Stuurliedengezelschap de stuurlieden van de K.S.R.V. de mogelijkheid kennis en enthousuiame over het sturen te delen. Jaarlijks worden wij door vele verenigingen gevraagd om te sturen op de Amstel, zijn we bijna onoverwinnelijk in de stuurtjesacht, verzorgen wij op de Oud-Njorddagen met liefde de befaamde Naucrates-saté en genieten we van vele avondjes samen, waaronder het Naucratesdiner. Al met al: het venijn zit in de staart!

Het Dameschdispuut der Walkuren is het oudste dispuut der K.S.R.V. Njord. De Walkuren zijn vernoemd naar de wonderschone en heldhaftigste strijders van oppergod Odin uit de Noordse mythologie. Dit heeft zich in ons dispuut vertaald naar een groep Leidsche dames die onderling enorm verschillen, maar juist daardoor goed bij elkaar passen. Vlotte tantes, ambitieuze dames, wilde meiden, levensgenieters: niets is de Walkuren te gek! We zijn een dispuut dat zich niet alleen inzet voor de vereniging, maar ook voor elkaar. Walkuren zijn vaak te vinden op dinsdagborrels, organiseren onvergetelijke feesten en diners en zijn verder goed vertegenwoordigd in commissies en fanatieke roeiploegen. Daarnaast is er de disputenavond op donderdagavond; een avond waarop Walkuren samen komen om te eten en drinken tot in de late uurtjes. Een avond van ontspanning en lol tussen het studeren, feesten, en roeien door.

Vanir kenmerkt zich door zijn donkergroene das. De leden komen op donderdag bij elkaar in de Zwanezaal en zetten aldaar hun week uiteen en genieten samen van gerstenat. Naast de verschafte gezelligheid op donderdag en dinsdag zetten de leden van de L.H.D. zich op verscheidene manieren in voor Njord. Zo vertegenwoordigen ze Vanir in verschillende commissies, wedstrijdboten, de Club8 en de TopC4. Allen geheven den glas met bier, zijn wij immers voor eens en altijd de Vanir.

waka logo wit

Al ruim zes jaar is het Waka Gezelschap een begrip op Njord en inmiddels ook internationaal bekend geraakt. Het Waka Gezelschap staat voor culturele verbreding, kennisoverdracht, hechte band en onderling en veel contact met Maori in Nederland, Nieuw-Zeeland, U.K. en daarbuiten. Bovenal ook veel gezelligheid tussen de crew members. Het Waka Gezelschap bezit de enige Waka in heel Europa wat het project verbazingwekkend bijzonder maakt. Wij trainen wekelijks met elkaar op de haka’s, zingen de mooiste waiata’s en peddelen in onze prachtige Waka’s. Naast deze eervolle taak, is er ook genoeg ruimte voor de gezelligheid zoals u die van een Njord-lid gewend bent. Kijk voor meer informatie op de website!

De Heeren XII is het oudste, mooiste en tevens enige verband van de Koninklijke. De Heeren XII VLUW is in 2012 opgericht door de ploegen Booze Booze en Omzet. Naast een verband op Njord zijn de Heeren ook een hechte vriendengroep buiten de K.S.R.V. “Njord”. Verder zijn de Heeren actief op het roeigebied wat tot uiting komt in het roeien van de NOOC en de Ringvaart Regatta. Daarnaast zijn de Heeren ook op een actieve manier vertegenwoordigd in vele commissies. De Heeren zijn zeker niet vies van een goede borrel en zijn daarom elke dinsdag te vinden in de Zwanezaal. In het jaar 2017 heeft het verband haar eerste lustrum gevierd waar er groot uitgepakt werd met de lustrumreis en de Dies, allebei op idyllische locaties. Het eerste Heerenlustrum zit nog vers in het geheugen wat betekent dat de Heeren XII, nog vele fantastische jaren voor de boeg heeft!

L.D.D. Verdandi is overal op de K.S.R.V. actief: van wedstrijdroeiers, competitieroeiers en coaches tot commissieleden en borrelaars. Elke donderdagavond eten we samen in de Zwanenzaal en wordt er rijkelijk wijn gedronken. Na het eten zijn we vaak te vinden in de karaokebar, waar we luidkeels hitjes staan te zingen. We organiseren borrels op Njord om te laten zien hoe mooi het fuchsia roze is. Naast de borrels worden er maandelijks activiteiten georganiseerd, waardoor er telkens weer onvergetelijke herinneringen bijkomen. Het hoogtepunt van het jaar is het weekend weg met het hele dispuut. Een lid van Verdandi word je echter niet zomaar! Na een aantal kennismakingsborrels wordt er elk jaar een lichting uitgekozen die zal uitbloeien tot een hechte groep meiden.