BUURT

BUURT

Middels deze pagina houdt het Bestuur de buurt op de hoogte van de activiteiten op en rondom Njord. Naast de reguliere buurtbrieven is het streven om op deze pagina (voor zover mogelijk) een zo compleet mogelijke kalender te plaatsen. Heeft u vragen, suggesties of klachten, dan horen wij dat natuurlijk graag. U bent altijd van harte welkom in de Bestuurskamer, schroom daarnaast niet om te bellen of te e-mailen.

Morsweg 182-184
2332 ES Leiden
telefoon: 071-5760776
e-mail: abactis@njord.nl
BTW-nummer: NL003731820B01

De laatste maand van een roerig jaar is aangebroken en dat is aan alles te merken. De dagen worden steeds korter, de temperatuur daalt snel en overal in de buurt verschijnen prachtig versierde bomen in de woonkamers. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om u, ook namens de rest van mijn bestuur, alvast prettige feestdagen toe te wensen en een voorspoedig en gezond 2021.

Gelukkig kan er nog wel geroeid worden, zij het in eenpersoonsboten. Daarnaast mag er nog gesport worden in de binnenruimtes van Njord. De zaal waar normaliter enthousiast wordt geborreld, is inmiddels omgetoverd tot een waar binnensport-paleis. Onder deze bijzondere omstandigheden zijn de selectieploegen alsnog gevormd. Meer dan 70 dames en heren zullen vanaf januari een half jaar zich volledig gaan focussen op de sport en het varen van wedstrijden, zodra dit laatste weer is toegestaan. Een eerste individuele krachtmeting staat (digitaal) op 11 december gepland.

  • Op 11 december zullen onze toproeiers individueel een digitale race roeien op een ergometer tijdens het Nationaal Kampioenschap Indoor Roeien. Tevens zal met deze race geld opgehaald worden voor een goed doel: World Child Cancer NL

Ook de overige leden betreden vaak het water in de kenmerkende eenpersoonsbootjes, een zogenaamde skiff. De afgelopen maanden hebben ons geleerd dat het blijven volhouden van de sport die een speciale plek heeft in ons hart, een positief effect heeft op de mentale gesteldheid!

Nu er op Njord geen evenementen plaatsvinden, is het bestuur bezig met een aantal andere projecten. Een van onze doelen dit jaar is om Njord een duurzamere vereniging te maken. Alle kleine beetjes helpen, wat mij brengt bij de volgende vraag: zou u graag de buurtbrief per post, of per e-mail willen ontvangen? Indien u graag deze brief per e-mail zou willen ontvangen, kunt u mij dit laten weten door een e-mail te sturen naar abactis@njord.nl. In het vervolg zult u dan deze brief digitaal toegezonden krijgen. Wilt u de brief in de brievenbus blijven ontvangen, dan hoeft u niets te doen. Ik zal dan in januari de nieuwe buurtbrief bij u in de bus werpen.

Vanzelfsprekend streven wij ernaar om de overlast tot een minimum te beperken. Mocht u onverhoopt toch hinder ondervinden, dan kunt u ons altijd bereiken per e-mail (abactis@njord.nl) of telefoon (071-5760776). Mocht u suggesties hebben voor verbetering van deze buurtbrief of de communicatie vanuit Njord naar de buurt dan horen wij dat uiteraard ook graag.