BUURT

Middels deze pagina houdt het Bestuur de buurt op de hoogte van de activiteiten op en rondom Njord. Naast de reguliere buurtbrieven is het streven om op deze pagina (voor zover mogelijk) een zo compleet mogelijke kalender te plaatsen. Heeft u vragen, suggesties of klachten, dan horen wij dat natuurlijk graag. U bent altijd van harte welkom in de Bestuurskamer, schroom daarnaast niet om te bellen of te e-mailen.

Morsweg 182-184
2332 ES Leiden
telefoon: 071-5760776
e-mail: abactis@njord.nl
BTW-nummer: NL003731820B01

Mei – juni 2019

Nu het wedstrijdseizoen begonnen is zullen er weinig grote feesten op Njord zijn. Voor competitieroeiers zullen er uiteraard wel wat activiteiten worden georganiseerd naast de gebruikelijke dinsdagborrel. Graag breng ik u op de hoogte van een aantal evenementen dat gepland staat en die ik van wat meer toelichting wil voorzien:

 • Op dinsdag 7 mei zal het jaarlijkse LentEvent plaatsvinden. Dit evenement, ter viering van de lente, heeft iets weg van een mini festival en er zal buiten op het vlonder geborreld en gedanst worden onder begeleiding van versterkte muziek. Dit begint om 15:00 en duurt tot 20:00 uur, waarna de muziek stopt en er verder normaal geborreld wordt zoals op andere dinsdagen.
  Voor dit evenement hebben we een evenementenvergunning aangevraagd bij de gemeente Leiden. Indien u vragen heeft hierover kunt u Reinier Schouten bereiken op 06-81615819 of Njord op 071-5760776.
 • Woensdag 15 mei zal er een biercantus in ons zaaltje georganiseerd worden voor de meerderejaars roeiers. Uiteraard zal dit binnen gebeuren met de deur dicht.
 • Zaterdag 25 mei wordt het 29ste lustrum van Njord groots gevierd met ons zogeheten Collation. Dit is een groot diner voor alle leden en oud-leden waarmee Njord het lustrum viert. Op deze dag komen vele oud-leden terug naar Njord om dit mee te vieren en elkaar weer te zien. De borrel en het diner vinden plaats in de stad, maar overdag zal het druk zijn op Njord met oud-leden die zich daar verzamelen voor een vergadering, een stukje roeien of een kleine borrel vooraf.
 • Donderdag 30 mei komen de ouders van onze eerstejaars roeiers een kijkje nemen op Njord voor de jaarlijkse ouderdag! Hierdoor kan het druk zijn op het vlonder.
 • Njord heeft op woensdag 5 juni haar 145ste dies natalis. Dit wordt die dag zelf bescheiden gevierd. De echte viering zal namelijk plaats vinden op vrijdag 7 juni. Dan komen vele oud-leden en huidige leden naar Njord voor een borrel en wordt ons lustrumboek gepresenteerd.
 • Op donderdag 20 juni zal het jaarlijkse Bierfest plaatsvinden. Hierbij waant Njord zich voor één avond in Duitse sferen. Op deze avond zal er versterkte muziek gespeeld worden. Na 22:00 zal de deur aan de waterkant dicht blijven en hanteren wij hetzelfde beleid als op normale borrelavonden. Uiteraard zal om 22:00 uur iedereen naar binnen gaan en zal het stil op straat zijn.
  Voor dit evenement hebben we een melding gemaakt van een incidentele festiviteit bij de gemeente Leiden. Indien u vragen heeft hierover kunt u Reinier Schouten bereiken op 06-81615819 of Njord op 071-5760776.
 • Onze competitieroeiers zullen hun overwinningen van dit jaar vieren met een kleine borrel op maandag 24 juni. Uiteraard zal na 22:00 uur iedereen binnen zijn en zal het stil op straat zijn.