EL CID

Wegens het corona-virus gaat de EL CID helaas niet op de oorspronkelijke wijze door. Binnenkort zal de EL CID-commissie bekendmaken hoe de introductieweek van de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden eruit zullen gaan zien. Wanneer dit bekend is gemaakt, zal op deze site een update volgen over het nieuwe programma van Njord en de inschrijfmomenten. Ondertussen kan je de Instagrampagina van de Introductiecommissie volgen in aanloop naar een andere, maar even leuke EL CID.

 

Hoe ziet je eerste jaar op Njord er uit?

Als je straks in augustus op Njord rondloopt en je tot onze vereniging aangetrokken voelt, schrijven we je graag in. Nadat je de rest van de EL CID-week lekker doorgefeest hebt, begint op 23 augustus de Eerstejaarsweek. Alle aspirant-leden (afgekort: aspi’s) komen daar bij elkaar om Njord én elkaar te leren kennen.

Daarna begint het academisch jaar en ook op Njord wordt dan een nieuw jaar afgetrapt. Onder begeleiding van de Afroei-commissie worden de aspi’s wegwijs gemaakt op de vereniging. De eerste acht weken van het nieuwe jaar noemen we op Njord de ‘afroeiperiode’. Tijdens de afroeiperiode wordt er samen getraind in ploegjes, vinden er veel leuke activiteiten plaats en wordt er uiteraard elke dinsdagavond gezellig geborreld. De afroeiperiode wordt afgesloten met de Corbokaal, een dag die in het teken staat van een wedstrijd waarbij alle aspi’s het tegen elkaar opnemen. Aan het eind van die dag organiseert de afroeicommissie nog een knalfeest waar alle aspi’s van de KNSRB-verenigingen van Nederland voor worden uitgenodigd.

Na de afroeiperiode begint de selectie voor de wedstrijdploegen. Deze ploegen zullen een seizoen lang onder professionele begeleiding gaan strijden voor de winst. De eerste wedstrijd voor wedstrijdroeiers is eind februari en de laatste in het begin van juli. Het hele seizoen lang trainen wedstrijdroeiers erg intensief. Wedstrijdroeien is daarom echt een fysieke en mentale uitdaging, die niet voor iedereen is weggelegd.

Leden die het in hun eerste jaar nog niet zien zitten om voor het wedstrijdroeien te gaan, vormen hun eigen eerstejaars competitieploeg. Daarmee gaan ze een jaar lang competitieroeien. In het competitieroeien kun je helemaal zelf bepalen hoe fanatiek je met je ploeg wil trainen. Njord biedt de mogelijkheden om wanneer je maar wilt een boot te kunnen gebruiken. Tevens zijn er veel tweedejaars leden die het leuk vinden om een eerstejaars ploegje te coachen. Competitieroeiers gaan een seizoen tegemoet dat ongeveer van begin maart tot eind juni duurt. Er zijn veel wedstrijden om aan mee te doen en dikwijls zit er aan een wedstrijdweekend een mooi feest met heel competitie-roeiend Nederland verbonden.

Zoals je ziet: Njord is van alle markten thuis! We zien je graag tijdens de EL CID verschijnen. Je kunt dan een kijkje nemen in onze botenloods, een stukje roeien onder begeleiding van onze leden en eens proeven van de sfeer die er hangt op een vereniging waar studenten door sport met elkaar verbonden zijn.

 

Njordhuizen

Op zoek naar een slaapplaats voor tijdens de EL CID? Njord beschikt over een groot aantal ledenhuizen in het centrum van Leiden waar je  kunt overnachten. Wil je de Njordleden beter leren kennen en ervaren hoe het is om te leven in een echt studentenhuis? Meld je dan aan door een mail te schrijven naar ic@njord.nl met wat informatie over jezelf.

Contact

Voor alle vragen en aanvullende informatie kan je de Introductiecommissie (ic@njord.nl) mailen. Zij zorgen dat je antwoord krijgt op al je vragen.