LID WORDEN?

Ben jij al overtuigd van al het moois dat Njord heeft te bieden? Zie je jezelf al hard roeien over het prachtige Galgewater? Is jouw hart al lichtblauw gekleurd? Tijdens de EL CID zal het inschrijven voornamelijk plaatsvinden op Njord, dus kom direct langs en schrijf je in!

Ben je jeugdroeier?

Ben je jeugdroeier en denk je erover om bij Njord te komen roeien? Neem dan voor meer informatie en de mogelijkheden op Njord voor jou contact op met de Commissaris voor het Wedstrijdroeien via wedstrijd@njord.nl!

Hoe ziet je eerste jaar op Njord er uit?

Als je straks in augustus op Njord rondloopt en je tot onze vereniging aangetrokken voelt, schrijven we je graag in. Nadat je de rest van de EL CID-week lekker doorgefeest hebt, begint op 23 augustus de Eerstejaarsweek. Alle aspirant-leden (afgekort: aspi’s) komen daar bij elkaar om Njord én elkaar te leren kennen.

Daarna begint het academisch jaar en ook op Njord wordt dan een nieuw jaar afgetrapt. Onder begeleiding van de Afroei-commissie worden de aspi’s wegwijs gemaakt op de vereniging. De eerste acht weken van het nieuwe jaar noemen we op Njord de ‘afroeiperiode’. Tijdens de afroeiperiode wordt er samen getraind in ploegjes, vinden er veel leuke activiteiten plaats en wordt er uiteraard elke dinsdagavond gezellig geborreld. De afroeiperiode wordt afgesloten met de Corbokaal, een dag die in het teken staat van een wedstrijd waarbij alle aspi’s het tegen elkaar opnemen. Aan het eind van die dag organiseert de afroeicommissie nog een knalfeest waar alle aspi’s van de KNSRB-verenigingen van Nederland voor worden uitgenodigd.

Na de afroeiperiode begint de selectie voor de wedstrijdploegen. Deze ploegen zullen een seizoen lang onder professionele begeleiding gaan strijden voor de winst. De eerste wedstrijd voor wedstrijdroeiers is eind februari en de laatste in het begin van juli. Het hele seizoen lang trainen wedstrijdroeiers erg intensief. Wedstrijdroeien is daarom echt een fysieke en mentale uitdaging, die niet voor iedereen is weggelegd.

Leden die het in hun eerste jaar nog niet zien zitten om voor het wedstrijdroeien te gaan, vormen hun eigen eerstejaars competitieploeg. Daarmee gaan ze een jaar lang competitieroeien. In het competitieroeien kun je helemaal zelf bepalen hoe fanatiek je met je ploeg wil trainen. Njord biedt de mogelijkheden om wanneer je maar wilt een boot te kunnen gebruiken. Tevens zijn er veel tweedejaars leden die het leuk vinden om een eerstejaars ploegje te coachen. Competitieroeiers gaan een seizoen tegemoet dat ongeveer van begin maart tot eind juni duurt. Er zijn veel wedstrijden om aan mee te doen en dikwijls zit er aan een wedstrijdweekend een mooi feest met heel competitie-roeiend Nederland verbonden.

Zoals je ziet: Njord is van alle markten thuis! We zien je graag tijdens de EL CID verschijnen. Je kunt dan een kijkje nemen in onze botenloods, een stukje roeien onder begeleiding van onze leden en eens proeven van de sfeer die er hangt op een vereniging waar studenten door sport met elkaar verbonden zijn.

Loting

Wegens het grote aantal aanmeldingen wordt op Njord tijdens de EL CID-week een dagloting gehanteerd. Dit betekent dat je tot 20:00 uur meeloot voor die dag. Elke avond kun je vervolgens vanaf 22:00 uur op deze site de uitslag van de loting van die dag terugvinden. Mocht je niet ingeloot zijn, dan loot je de volgende dag automatisch weer mee!