OUD-NJORD

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Oud-Njord: www.oudnjord.nl.

Oud-Njord is de vereniging van oud-leden van Njord. Het doel van de vereniging is de band tussen de oud-leden te versterken en om waar nodig het huidige Njord met raad en daad terzijde te staan.

De studentenverenigingen hebben het in de laatste twee decennia van de vorige eeuw steeds moeilijker gekregen. Studiedruk en tweefasenstructuur maakten het vrijwel onmogelijk om nog toe te komen aan een studententijd zoals de meeste oud-leden zich herinneren. Voor de KSRV Njord was dat voelbaar door het in steeds mindere mate beschikbaar komen van talent en van de tijd om deze te ontwikkelen.Oud-Njord heeft een belangrijke bijdrage kunnen leveren door Njord althans in financieel opzicht de helpende hand toe te steken. Zo is onder andere door geslaagde acties met lijfrenteschenkingen een gezonde financiële basis bereikt. Mede daardoor heeft Njord enkele jaren kunnen beschikken over een professionele trainer en ligt er aan de Lage Morsweg een wedstrijdvloot van hoge kwaliteit.

Maar ook nu nog is belangstelling en een daadwerkelijke inzet vanuit de oud-leden gewenst en zelfs nodig. Gelukkig zijn er nog altijd leden van Oud-Njord, die zich metterdaad inzetten voor het huidige Njord. Sommige leden helpen actief met coachen. Anderen zijn actief bij de zorg voor het gebouw en de vloot of houden een wakend oog op de financiën. Maar ook gewoon interesse tonen in het huidige Njord is belangrijk. Daarnaast is er de band tussen de oud-leden onderling. Heeft niet ieder oud-lid van Njord bijzondere herinneringen aan die lichtblauwe vereniging met de witte zwaan?

Aan die tijd, toen hij of zij met drie of zeven makkers dagelijks trainde op het grauwe Galgewater en op de Vliet? Wie wordt niet weer opgewonden als hij ‘s nachts terugdroomt naar die lang vervlogen wedstrijden, die heroïsche eindsprint met als resultaat dat felbegeerde blik … of net niet? Wie zingt niet soms onder de douche ineens weer dat vreemde lied met die inspirerende woorden: “blijf trouw aan de kleuren het wit en het blauw, als ‘t wit blijve helder uw daên”?

Waar is de tijd, dat het Njord-shirt en -broek de enige bescherming waren tegen regen en wind, hagel en zonneschijn. Toen er onder het strakke vel nog stalen spieren schuilgingen. Toen je elke dag jezelf en elkaar afbeulde met de gewichten, op in- en outdoortraining en in de ranke boot. Waar zijn zij gebleven, die vrienden en vriendinnen van weleer, op wie je kon bouwen en met wie je zo intensief elke dag samen was? Er zijn twee mogelijkheden: je bent een trouw lid van Oud Njord of je bent het niet. In het eerste geval zie je de makkers enkele malen per jaar, bij de Oud-Njord dag en bij wedstrijden. Vele Oud-Njord leden roeien ook thans weer wedstrijd en zien elkaar het hele jaar door geregeld. In het tweede geval is de kans groot, dat je in geen jaren een fatsoenlijke oud-roeier hebt gezien of gesproken. En dat je dat eigenlijk wel heel leuk zou vinden. Je hebt alle kans, dat die vriend(inn)en diezelfde gedachten koesteren. Wat let je?

Leden van Oud-Njord ontvangen het Njord Magazine, met wetenswaardigheden van Njord-nu, herinneringen aan Njord-toen en bekendmakingen van ontmoetingen en wedstrijden.

Van alle evenementen wordt u op de hoogte gehouden via de site, brieven, linked-in en het magazine. Kortom alle reden om Oud-Njord lid te zijn en voor het geval uw adres in het ongerede is geraakt, alle reden om u weer als lid aan te melden. Dat kan op het vertrouwde adres aan de Morsweg of per e-mail: abactis@njord.nl of via deze website (zie Aanmelden).

Leden van de vereniging Oud-Njord kunnen worden: oud-leden en donateurs van de Koninklijke Studenten Roeivereeniging “Njord”.