COMPETITIE

COMPETITIE

Wilt u competitief roeien, maar is wedstrijdroeien wat te fanatiek? Dan is Competitieroeien de uitkomst. Hierbij kunt u na de afroeiperiode zelf een ploeg samenstellen, coaches zoeken en naar hartenlust trainen in C4’en. Als onervaren competitieroeier kun je de NSRF Onervaren C4+ Competitie starten. Deze bestaat uit de Bakboord bokaal, de Stuurboord bokaal en het Klassement. De Bakboord en Stuurboord bokaal zijn twee gelijkwaardige bokalen met beide zes wedstrijden door heel Nederland gecombineerd met een feest van de organiserende roeivereniging. Het Klassement bestaat uit zeven wedstrijden en is voor de ploegen die wat harder trainen zoals de Top C4+ ploegen.

In uw tweede jaar kunt u zich opgeven voor de Clubacht, of samen met andere competitieroeiers één van de vele bokalen starten. Dit kan in een skiff, een twee of een vier. Voor een overzicht van de bokalen kunt u de website van de NSRF raadplegen. Daarnaast starten veel meerderejaars competitieroeiers de Ringvaart: een honderd kilometer lange regatta die plaatsvindt in mei.

Voor meer informatie over het meerderejaars competitieroeien kunt u hier het informatieboekje en het coachboekje bekijken: