VIRTUELE RONDLEIDING

Welkom bij de virtuele rondleiding op Njord. Dit jaar gaat het er wat anders aan toe dan normaal, maar middels deze video’s geven wij je graag een impressie hoe het er op onze vereniging aan toe gaat!

#1 – Introductie: Dit is Rosalie. Rosalie is aankomend vierdejaars op de studentenroeivereniging Njord. In haar eerste jaar heeft ze competitie geroeid, waarna ze twee jaar als lichte dame wedstrijd heeft geroeid. Komend jaar zal ze de vereniging leiden als praeses van Njord. In deze video heet ze je welkom op deze digitale rondleiding.

#2 – Het eerste jaar en wedstrijdroeien: Dit is Tijs de Koningh. Tijs heeft inmiddels zijn tweede jaar als Zware wedstrijdroeier erop zitten. In deze video vertelt hij, waarom hij voor Njord heeft gekozen en waarom hij in zijn eerste jaar is gaan wedstrijdroeien. Verder bespreekt hij hoe het eerste jaar als wedstrijdroeier verloopt en wat de hoogtepunten van dit jaar waren.

#3 – Het eerste jaar en competitieroeien: Dit is Justine. Als tweedejaarsstudent  besloot zij lid te worden van Njord. In haar eerste jaar op Njord begon zij met haar ploeg Spice aan het competitiejaar. Justine vertelt in deze video wat het inhoudt als je in je eerste jaar gaat competitieroeien en wat de absolute hoogtepunten van dit jaar waren.

#4 – Jeugdroeien en Njord: Dit is Lisa. Lisa heeft al een aantal jaar, voordat ze bij Njord kwam, geroeid. Als jeugdroeister wist ze zelfs wereldkampioen te worden. Lisa vertelt in deze video waarom ze voor Njord heeft gekozen op haar weg naar haar ultieme doel: het halen van een medaille op de Olympische Spelen.

#5 – Competitieroeien: Dit is Niels Gankema. Op Njord kan je op roeigebied twee dingen doen: wedstrijdroeien of competitieroeien. Niels heeft zelf twee jaar competitie geroeid. Hij kan je dus alles over het competitieroeien vertellen. Mocht je volgend jaar ook gaan competitieroeien, zal je Niels nog vaak tegenkomen, hij zal namelijk volgend jaar in het Njord bestuur de functie ‘Commissaris voor het Competitie- en Fuifroeien’ bekleden.

#6 – Wedstrijdroeien: Dit is Suzanne. Na een jaar Minerva besloot Suzanne ook lid te worden bij Njord. Op Njord is zij direct gaan wedstrijdroeien. Als Dame heeft zij niet alleen de mooiste binnenlandse wedstrijd in de Damesch Vier mogen starten (de Varsity), maar heeft zij ook internationaal gepresteerd. Ze wist haar veld op de Henley, een prestigieuze internationale wedstrijd in Engeland, zelfs te winnen. Niemand kan dus beter uitleggen wat het wedstrijdroeien op Njord allemaal inhoudt!

#7 – De Zwanezaal, tradities en borrelen: Dit is Damien Kolfoort. Damien heeft zowel competitie geroeid als wedstrijd geroeid, heeft zowel rond gelopen op Njord als op Minerva en heeft er net een bestuursjaar opzitten. Hij kan je dus alles vertellen over wat lid zijn bij Njord naast het roeien allemaal betekent. Hij vertelt bijvoorbeeld over de mooie tradities en de altijd gezellige borrel.