Twee prijzen voor Njord roeiers tijdens Leidse Sportprijzen 2012

Begin februari vond in het ROC Leiden de jaarlijkse uitreiking van de Leidse Sportprijzen plaats. Zoals u wellicht al eerder op onze website of op Twitter heeft gelezen waren er twee Njord roeiers genomineerd voor prijzen. Jacobine Veenhoven, onze bronzen trots van de Olympische Spelen, was genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar. Ons talent Stef Broenink was genomineerd voor een aanmoedigingsprijs

De presentatie van de avond was in de handen van oud Olympiër en roeister Femke Dekker. Verder werden wij deze avond ook vermaakt door interviews met aanwezige sporters, waaronder ook 1 met Jacobine. Ook was er nog een leuk dansoptreden. Maar het  absolute toppunt van de avond was dat alle twee de genomineerden van Njord de prijzen in de wacht wisten te slepen! Met haar bronzen medaille had Jacobine natuurlijk eigenlijk geen concurrentie: zo’n topprestatie moest beloond worden met de titel Leidse Sportvrouw van het jaar 2012. Stef Broenink liet op de NKIR(Nederlandse Kampioenschap Indoor Roeien) zijn talent zien door naast het Senioren B veld met overmacht te winnen en hiermee een nieuw Nederlands record in het Senioren B veld neer te zetten. Verder was zijn winnende tijd goed voor de tweede tijd overall van die dag! Hiermee verdiende hij een aanmoedigingsprijs. Wellicht dat hij ooit nog kan opgaan voor Leidse Sportman van het jaar als hij deze lijn doorzet?

Al met al een mooie bevestiging van de topsporters die Njord rijk is!