Toptijden tijdens test van de Roeibond

Op 2 maart was er een meetmoment vanuit de Roeibond. Dit was een ergometer test over een afstand van 2000 meter. De deelname aan deze test is verplicht om in aanmerking te kunnen komen voor onder andere het WK.

Stef Broenink liet tijdens de bondstest zien waarom hij absoluut de terechte winnaar was tijdens de Nederlandse Kampioenschap Indoor Roeien in het Senioren B(onder 23jaar) veld met een nieuw Nederlands record: vandaag zette hij tijdens de bondstest de snelste dagtijd neer: 5:49.0. Weer een topprestatie van ons aankomend talent!

Naast Broenink deden ook alle andere toppers van Njord mee. Eefting liet zijn ergometerkrachten zien in een nette 5:54.5. Kelvin Klatt zette een nieuw PR: 6:08.6. Van Kints liet met zijn 6:28 zien goed in vorm te zijn tijdens zijn voorbereiding voor (hopelijk) het Senioren B WK. Marie-Anne Frenken toonde met haar 7:08.1 (tweede tijd van het Lichte Dames Senioren A veld) aan dat zij tot de top van het lichte dames roeien behoort. Nicole Beukers ging voor een persoonlijk record, maar haalde dit net niet. Desondanks zette ze een zeer verdienstelijke 6:57.9 neer! Verder zette Karien Robbers in het dames Senioren B veld een 7:19.0 neer.