130e Varsity

Wanneer de Varsity dichterbij komt, nemen de activiteiten rondom deze befaamde wedstrijd toe. Zo is er afgelopen vrijdag tijdens de Varsity Prognose Vergadering duidelijk geworden waarom er goud en zilver gewonnen zou worden op 7 april jl.

Zondag was het dan eindelijk zover: 25 jaar na onze laatste overwinning zou blijken of Njord met een nieuwe lichting roeiers in staat was de gouden medailles naar Leiden te halen. Ook zullen de Eerstejaars ploegen en een paar middengroepen het onstuimige water van het Amsterdam Rijnkanaal gaan trotseren.

Met een heerlijk zonnetje keek God Njord zondag neer op het Amsterdam Rijnkanaal naar de 130e Varsity. Er waren veel Njordleden aanwezig om de startende ploegen een luid ‘Allez Njord’ toe te schreeuwen, waarvoor hulde!

Toen was het moment daar: de Oude Vier van Njord (meer info? klik hier) ging van start in de tweede voorwedstrijd. De eerste voorwedstrijd werd, zoals verwacht, gewonnen door Nereus, maar de verrassende tweede was Skadi. Njord trof in hun voorwedstrijd de sterke ploegen van Laga, Aegir en Orca. Vanaf de start kwam Njord goed mee met de rest. Laga en Aegir lagen sterk op de eerste en tweede positie, maar Njord kroop steeds dichterbij de nummer 3 Orca. Tussen de 1000m en de 1500m kwamen ze steeds dichterbij en lagen ze er zelf naast! Helaas konden ze dit niet doorzetten in de laatste 500m en moesten ze met een snoek toegeven aan Orca. Zij finishten als vierde. Toch is dit een knappe prestatie van onze jonge Oude Vier. Zij wisten knap mee te varen tegen meer ervaren ploegen. Na de derde voorwedstrijd bleek zelfs dat zij een 8e tijd overall hadden behaald. Als deze lijn volgend jaar stijgend kan worden blijven volgehouden kan er wellicht over een paar jaar weer een kroegjool in Leiden gehouden worden.

Met de Varsity is het tweekilometer seizoen begonnen en de eerst volgende wedstrijd zullen de door Njord mede georganiseerde Hollandia wedstrijden zijn op 20/12 april.