Nationaal Kampioenschappen: Marie-Anne Frenken verovert de felbegeerde titel!!

De verwachtingen waren hoog, haar tijd om te knallen is aangebroken. Dit werd al duidelijk door de volgende tekst die gepubliceerd werd op NLroei over welke roeiers tijdens het de Hollandia NK in de gaten moesten worden gehouden:

…Eindelijk lijkt het dan tijd voor Marie-Anne Frenken (Njord) om de Nederlandse titel in de lichte dames skiff op te eisen. Na een aantal podiumplaatsen achter of tussen Maaike Head en Rianne Sigmond, en een blessure vorig jaar is ze nu de grote favoriete voor de titel. Daar kunnen de andere vijf roeisters in haar veld weinig aan veranderen. Frenken verkeert bovendien in goede vorm: ze werd nipt derde achter Nicole Beukers en Inge Janssen tijdens de Skiffhead, en presteerde op vrijwel elk testmoment uitstekend. …*

En het resultaat is daar: Njord is weer een Nationaal Kampioen rijker. Afgelopen weekend tijdens de Hollandia Roeiwedstrijden, tevens het NK voor kleine nummers, wist Marie-Anne Frenken de nationale titel te bemachtigen in het Lichte Dames Senioren A(boven de 23jaar) veld. Een prestatie waar wij zeer trots op zijn. In de voorwedstrijd was zij oppermachtig. In de finale probeerden concurrentes van Nereus en Laga haar nog van de titel af te houden, maar in de tweede kilometer wist zij de overwinning naar zich toe te trekken. Dus wil ik Marie-Anne graag van harte feliciteren met het behalen van deze geweldige prestatie!

Niet alleen Marie-Anne Frenken streed mee om de Nationale Titels. Karien Robbers en Nicole Beukers startten in het gecombineerde dames veld. Karien Robbers wist met een derde plek de halve finales te bereiken. Nicole Beukers strandde totaal tegen de verwachting in in de voorwedstrijden. In de halve finales moest Karien het helaas afleggen tegen de dames boven de 23 terwijl zij zelf roeit in dames onder de 23 veld. In de B finale startte ze goed weg en lag geruime tijd op koers voor een goede positie. Helaas in de laatste 500m werd zij voorbij geroeid en eindigde als zesde. Hierdoor maakte ze helaas ook geen kans meer op het Dames Senioren B kampioenschap.

Van Kints (LSB) startte in het gecombineerde heren veld. Hij was geloot in een zware voorwedstrijd en kon helaas niet door dringen tot de halve finales.  Op zondag ging hij van start in het Lichte Nieuwelingen veld. Met een eerste plek in de voorwedstrijd behaalde hij de finale. In deze finale roeide hij een lange tijd op de derde positie. Maar in de laatste 500m kon hij de extra turbo nog aanzetten en drukte zij puntje nog net voor zijn tegenstander van Okeanos en werd tweede.

Eefting en Klatt startten op zaterdag in dezelfde voorwedstrijd van het Senioren A kampioenschap. Met een eerste en derde plek wisten zij beide de halve finales te behalen. In de halve finales waren zij wederom elkaars tegenstanders. Eefting wist in de halve finale weer de eerste plek naar zich toe te trekken en behaalde hiermee een plaats in de A finale! Voor Klatt verliep de halve finale wat minder voorspoedig en hij werd doorverwezen naar de B finale. In de A finale verscheen Eefting aan de start samen met andere grote namen zoals Roel Braas en Dirk Uittenbogaard. Helaas kon Eefting niet mee in hun snelheid en de gehele wedstrijd lag hij op de vijfde plaats. In zijn eindsprint probeerde hij nog zich naar de vierde plek te roeien, maar op de streep kwam hij helaas 2 tienden te kort daarvoor. Klatt sloot de kampioenschappen af met een vijfde plaats in de B finale.

Broenink mocht zaterdagochtend het spits af bijten in het Beginnelingen Skiff veld. Met de snelste tijd van alle drie de voorwedstrijden behaalde hij de finale. In de finale lootte hij helaas een hogere baan en kon hierdoor de overwinning niet naar zich toe trekken. Hij werd tweede in de A finale. Op zondag startte hij in het Nieuwelingen veld. Wederom ging hij met de snelste tijd naar de finale. Vanuit de start kwam hij niet lekker weg, maar hij wist daarna lekker door te dieselen. Helaas kon hij niet meer de overwinning naar zich toe trekken en finishte weer als tweede.

*Bron: http://nlroei.nl/artikelen/2013-04-who-to-watch-%7C-hollandia-nk-2013