Stef Broenink en Karien Robbers ingeselecteerd

Dit weekend waren naast de Damen Race Roeiregatta de selecties voor de mannen Universiade acht en de dames scullnummers voor de Wereld Kampioenschappen onder 23 jaar.

Dhr. Broenink streed mee voor een plek in de Universiade acht. Deze acht zal meedoen aan de 27ste zomer Universiade, 6 tot 17 juli in Kazan (Rusland). Hier zullen meer dan 13.500 studenten uit 170 landen aan deelnemen in 27 verschillende sportdisciplines. Na trainingen en enkele seatraces wist Stef Broenink een plek in deze acht af te dwingen! Samen met roeiers van Aegir, Skadi, Nereus en Gyas en Proteus zal hij in Kazan aan de start verschijnen.

 

Karien Robbers was afgelopen weekend op de Bosbaan met andere scull dames voor de selecties voor het WK onder 23 jaar. Na het weekend werd het duidelijk dat zij in de dames dubbelvier naar Oostenrijk zal gaan. Zij zal samen met dames van Nereus en Skoll gaan roeien. Met precies dezelfde dames wist zij in 2011 al tijdens het WK voor Junioren in de dubbel vier een zilveren medaille te behalen! Vorig jaar behaalde zij brons in de acht op het WK onder 23. Alleen een gouden medaille ontbreekt dus nog….