Nicole Beukers in Aegon Nationaal Roeiteam met als doel Rio!

Woensdag werd aan de pers door de KNRB het Aegon Nationaal Roeiteam bekend gemaakt. Deze heeft als doel om uitgezonden te worden naar de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro om daar voor Nederlands medaillesucces te zorgen. Namens de K.S.R.V. “Njord” neemt Nicole Beukers plaats in de nationale Dames Dubbel Vier. Nicole is geen onbekende bij bondsselecties. Als junior werd zij al uitgezonden naar de Coupe de la Jeunesse en de Junioren Wereld Kampioenschappen. Als senior is zij uitgezonden naar de Wereld Kampioenschappen onder 23 jaar en ook zat zij al eerder in de nationale Senioren A dames dubbel vier.

De dames dubbel vier wordt mede gecoacht door Lili Wabeke-Meeuwisse, al vele jaren een zeer verdienstelijke professionele coach op Njord. Zij coachte Jaap Schouten naar vele uitzendingen en Wereld Kampioenschapstitels. Nu is zij mede verantwoordelijk voor de prestaties van de scull sectie van Njord.

Nicole en haar dubbel vier zullen dit weekend acte de présence geven tijdens de Internationale Hügelregatta te Essen. Zij zullen samen verder trainen op de Bosbaan en ook aan de start verschijnen van World Cup III te Luzern (12 t/m 14 juli)