Hoe werd er tijdens de Westelijke Regatta gepresteerd?

Marie-Anne heeft als voorbereiding van de Europese Kampioenschappen volgend weekend op zaterdag in het Dames Skiff veld gestart. Een veld met zowel sterke lichte als zware tegenstandsters, dus het wordt een goede oefening voor het EK. Marie-Anne roeide alleen op zaterdag in het Dames Skiff veld. In de voorwedstrijd kwam zij makkelijk als eerste over de finish en ging met de snelste tijd van beide voorwedstrijden naar de finale. Helaas had zij in de finale de eerste kilometer moeite met de golven. De tweede kilometer ging zij er beter mee om en liep haar achterstand op de nummer twee flink in. Helaas kwam dit te laat en kwam zij als derde over de finish. Voor haar was dit de laatste oefening voor het EK aankomend weekend, waar hopelijk de weersomstandigheden wat gunstiger zijn.

Van Kints startte op zaterdag in het Lichte Nieuwelingen skiff veld. Sinds de ZRB is hij beginneling af, dus de jacht is geopend op de overgangsstatus.  Als tegenstand in zijn voorwedstrijd trof hij onder andere oude Njordbekende Frank Melisie. Met soepel roeien werd de finale behaald. Met alle chaos van het laat wegstarten en de harde wind kwam van Kints helaas niet in de goede winner mode.  Hij behaalde een vierde plek in de finale.

Broenink startte op zondag met zijn Universiade Acht in het SA8+ veld, in plaats van in zijn skiff. Hierin deden meerdere bondsploegen mee, waaronder de SB acht en een gecombineerde Lichte Acht. In de voorwedstrijd werd al gelijk kennis gemaakt met de concurrenten en afgerekend met de al geblikte Eerstejaars Achten. In de finale roeiden in een ongunstige baan op een derde plek, telkens jagend op de Laga ploeg voor hen. Met een harde eindsprint kon helaas net niet een tweede plek afgedwongen worden.