Zilver en Brons op het EK!

Gister waren de finales van de Europese Kampioenschappen Roeien in Sevilla. Hier zijn door twee Njord roeisters twee mooie medailles behaald! Marie-Anne Frenken roeide in de finale van de Lichte Dames Skiff (LW1x) naar een bronzen plek. Naar eigen zeggen was het niet haar weer, maar dit keer kon ze er goed mee omgaan. Vanuit de start lag ze naast de nummer 1, maar moest helaas iets op haar toegeven in het middenstuk. Wel lag zij goed op een derde positie en werd hierin nauwelijks bedreigd. Dit wist zij tot de finish vol te houden en zo de bronzen medaille binnen te tikken!

Nicole Beukers roeide met haar dames dubbelvier in het W4x veld. Vanuit de start liep alleen de nummer 1 Duitsland weg, maar de rest lag dicht bij elkaar. Gedurende de race kropen zij van 5e positie, naar 4e positie en lagen toen op koers voor brons. In de eindsprint wist Nicole Beukers haar bijnaam ‘beukie’ eer aan te doen door haar dubbelvier mee te nemen in een verwoestende eindsprint en zo het zilver veilig te stellen! Twee mooie medailles dus voor onze Njord dames!

Marie-Anne vertelt aan NLroei en NOS hoe haar race ging. Nicole en haar ploeggenoot Sophie vertellen ook aan NLroei hoe het ging. Deze geweldige prestaties zijn in de volgende artikelen vastgelegd: