Martini wedstrijd in Groningen

Gisteravond zijn enkele Njordploegen al afgereisd naar Groningen om daar eerst nog een Sprint wedstrijd te starten. Als eerst startende mocht van Kints aantreden in het LN1x veld. Naast de roeiers is ook het veld mager, want hij had alleen Gyas als tegenstand. Op de Westelijke bleef hij deze jongen al eens voor op de 2k, nu is gebleken dat hij dit ook op de 500m kan. Daarom heeft hij ook de winst binnengehaald.

Van Kints zal dit weekend twee keer in de skiff aan de start verschijnen in het LN1x en LO1x veld. Op de ARB won hij het LN1x veld en werd vierde in een sterk bezet LO1x veld. Veel van deze toppers van het LO1x veld slaan de Martini over, dus wellicht is een Overgangsskiffblik voor van Kints geen onrealistische verwachting van dit weekend.

Broenink zal ook maar 1 keer over de baan gaan met de Universiade Acht in het SA8+ veld.