Koninklijke Holland Beker; NK groot

Afgelopen weekend stond alweer de één na laatste wedstrijd van het wedstrijdseizoen op de kalender: de Koninklijke Holland Beker. Tevens was dit ook de Nationaal Kampioenschappen Groot voor Senioren A nummers. Het beloofde een mooi weekend  te worden waar ploegen op een hoog niveau zullen presteren. Van de klassementen ware alleen de eerste 6 ploegen uitgenodigd om mee te doen. Verder deden ook verschillende bondsploegen mee aan de verschillende NK nummers. Lees hieronder voor een verslag van alle startende ploegen.

Nicole

Al onze toproeiers zijn dit weekend aan de start verschenen. Nicole Beukers startte zowel op zaterdag als op zondag in het W4x veld, net zoals Karien Robbers. Nicole startte samen met de nationale senioren A dubbel vier en Karien met haar senioren B dubbel vier. Op beide dagen hebben ze dezelfde tegenstand; naast elkaar een ploeg van Canada en Nieuw-Zeeland. Op zondag hebben zij dus uitgemaakt wie van de twee ploegen nationaal kampioen SA wordt. Karien werd al SB kampioen in dit nummers en Nicole heeft een mooie zilveren medaille op het EK behaald. Beide dames zullen er dus op gebrand zijn om nog een blik en een titel aan hun lijstje te kunnen toevoegen. Zo heeft Nicole Beukers twee overwinningen aan haar lijstje toe kunnen voegen. Zowel zaterdag als op zondag was zij samen met Lisa Scheenaard (Theta), Sophie Souwer (Gyas) en Wianka van Dorp (de Maas) oppermachtig in het W4x veld. Helaas kon zij daarmee niet de nationale titel verdienen, omdat er niet genoeg overige Nederlandse ploegen mee deden. Karien Robbers die ook startte in dit veld wist samen met dames van Skadi en Nereus twee keer de vierde plek te behalen.

Broenink startte beide dagen met de Universiade Acht in het M8+ veld. Op zaterdag had hij een directe finale waar hij netjes op iets minder dan 5 seconden afstand eindigde van de Holland Acht en voor de SB acht. Op zondag behaalden zij in de finale een derde plek, waarbij ze in de eindsprint nog net de Orca/Skoll combinatie wisten voorbij te sprinten.

MarieAnneNK2013

Marie-Anne Frenken zit nog in de selecties voor een lichte dames nummer richting de Olympische Spelen. Daarom werd er zowel in de twee als in de vier gestart en er werden verschillende combinaties uitgeprobeerd. Zij wist dit weekend haar tweede nationale titel van dit jaar te behalen. Zij behaalde de winst van de KHB en de titel binnen te halen in het LW4x veld samen met Maaike Head (Skadi), Mirte Kraaijkamp (Laga) en Lisa Worner (Nereus). Voor Marie-Anne is dit haar tweede nationale titel dit jaar; zij won in april op de Hollandia/NK Klein het Lichte Dames Skiff veld.

Van Kints heeft dit weekend ook een druk programma gehad in de skiff, twee en vier. Op zaterdag startte hij in het Lichte Mannen Skiff veld en heeft hier als enige startende Nederlander de eer van zowel Nederland als Njord hoog gehouden. Op zondag deed hij hetzelfde met zijn combipartner van Okeanos in het Lichte Mannen 2 veld en met twee roeiers van Gyas en Okeanos in het Lichte Mannen 4 veld.

Aan het einde van de Holland Beker werd tijdens de Oud-Leden borrel ook nog onze nieuwste boot gedoopt door Lid van Verdienste Rogier Schellaars samen met zijn dochter Zwaantje. Deze zal vanaf heden ook zijn naam dragen. Hopelijk zullen er in de komende jaren vele mooie blikken in getrokken worden. Aankomend weekend zal de laatste wedstrijd van het seizoen plaatsvinden: de NSRF met daaraan voorafgaand de Argo Sprint. Hierover later deze week een voorbeschouwing.