World Cup III in Luzern

Afgelopen weekend streed Marie-Anne Frenken mee in de lichte dames selectie. Er werd geroeid in de dubbeltwee en dubbelvier om zo te kijken welke boten en combinaties de meeste snelheid hadden. Na dit weekend is het duidelijk geworden dat Marie-Anne Frenken naar de World Cup III in Luzern wordt uitgezonden in de dubbel vier, waar zij tijdens de Holland Beker ook de nationale titel in behaalde.  Marie-Anne Frenken is al meerdere jaren actief als lichte dame roeister op hoog niveau. Al eerder werd zij uitgezonden naar World Cups in haar skiff. Met haar bronzen medaille afgelopen EK en haar nationale titel behoort Marie-Anne tot de top van het lichte dames roeien in Nederland.

Nienke van Zijp zal meegaan als coach voor deze dubbelvier. Zij coacht al enkele jaren op Njord als professionele coach. Met haar topploegen behaalt zij altijd zeer goede resultaten en vaak ook uitzendingen. Ook wist wij vorig jaar top 6 klasseringen te behalen met de Dames en Lichte Eerstejaarsacht.

Naast Marie-Anne zal, zoals al eerder bekend was, ook Nicole Beukers naar Luzern afreizen in de W4x samen met coach Lili Wabeke-Meeuwisse. Beide roeisters zijn dus te bewonderen in hun dubbelvieren van 12 t/m 14 juli in Luzern.