Marie-Anne Frenken Wereldkampioen!

Vandaag om 09:33 ging de finale van de lichte dames dubbel vier van start. Op slag zat de Njord roeister Marie-Anne Frenken. Samen met haar ploeggenoten Mirte Kraaijkamp, Maaike Head en Rianne Sigmond wisten ze het goud naar Nederland te roeien!

WK roeien 2013Met stevige halen kwamen ze uit de start, waarmee ze gelijk midden in het veld lagen. Korea ging er ook hard vandoor, maar dit enthousiasme moesten ze bekopen en langzaam maar zeker liep het veld in. Na de 1000 meter begon de Nederlandse ploeg gestaag aan hun opmars en met hun hoge baansnelheid liepen ze steeds verder uit. Ze wonnen de race met overmacht!

 

Met deze fantastische prestatie op de Wereld Kampioenschappen schrijft Marie-Anne Njord geschiedenis!

World Rowing Championships 2013 ChungjuNienke van Zijp is meegegaan naar Chungju als onderdeel van het coachteam van deze dames lichte dubbel vier. Nienke is al enige jaren actief op Njord als profcoach. Onder haar bezielende leiding hebben al veel Njord ploegen mooie prestaties neer gezet.

Njord is dan ook zeer trots op deze beide dames!