Njordroeister wint ‘The Head of The Charles’ in Boston!

Op de grootste roeiwedstrijd ter wereld, ‘The Head of the Charles’ in Boston (VS), wist Marie-Anne Frenken (27 jaar), Leidse en roeister bij de Koninklijke Studenten Roei Vereniging “Njord”, met de Lichte Damesacht in een zinderde race te winnen!

Zondag 20 oktober werd de 4,8 kilometer lange race gevaren. Samen met Maaike Head, Mirte Kraaijkamp, Lisa Wörner, Annick Taselaar, Martje de Jong, Joanneke Janssen, Nienke van Hoogenhuijze en stuurvrouwe Kimberley Kamp wist Marie-Anne Frenken te winnen. Deze dames behoren allen tot de top van het Nederlands roeien.

Marie-Anne Frenken kwam in 2006 aan in Leiden en heeft leren roeien op Njord. Haar studie biologie aan de Universiteit Leiden combineerde ze met hard roeien. Na een aantal jaren wisselde ze het boordroeien in voor het scullen. In 2013 werd ze Nederlands Kampioen in de lichte damesskiff. In hetzelfde jaar wist ze op het Europees Kampioenschap in Sevilla brons te behalen. Op de Wereldkampioenschappen afgelopen zomer 2013 veroverde ze de titel van Wereldkampioen in de Lichte Dames Dubbelvier. Marie-Anne behoort hiermee tot de top van het Nederlandse damesroeien.

Ook Peter Gründer (20 jaar), roeier bij de K.S.R.V. “Njord”, nam deel aan deze prestigieuze roeiwedstrijd onder de vlag van Roeivereniging Minerva.
Peter Gründer kwam in 2011 aan in Leiden en heeft leren roeien op Njord. Voor Gründer was dit zijn eerste grote international wedstrijd. ‘Hoewel we niet gewonnen hebben, was deze wedstrijd een geweldige ervaring! Erg gaaf om met ploegen uit de hele wereld aan dezelfde start te liggen en te merken dat ons allemaal hetzelfde bindt: de roeisport. Deze ervaring stimuleert mij nog harder te trainen en ooit terug te komen en onder de Nederlandse vlag te winnen!’

1395896_701908723171635_1784149686_n
Meer informatie over Marie-Anne Frenken, Peter Gründer en andere Njordtalenten kunt u vinden op de website van Njord: https://njord.nl/  en op http://rowtorio.njord.nl/