Broenink presteert goed op het Nederlands Kampioenschap Indoorroeien

Op de NKIR heeft Stef Broenink een magistrale race afgelegd op zijn ergometer. Gevangen tussen de Nederlandse roeitop steeg ons ergometerkanon boven zichzelf uit en zetten een tijd neer van 5.45.3, een Njord-record en goed voor de een na snelste ergotijd van het land! Ook Marie-Anne Frenken deed mee in de roeitop en veroverde een tweede plaats in haar veld. Prachtige prestaties in Amsterdam.

Voor de nieuwsberichten kunt u op onderstaande links klikken.

Roeined.nl
“Broenink had (meer met zijn benen dan met zijn mond) aangekondigd het huidige Nederlands record zeker te gaan aanvallen en deed dat ook. Volgens de dienstdoende commentatoren opende Broenink met 1.13 om vervolgens uit te zakken naar 1.27.”

NLroei.nl
“‘Hij’ is Stef Broenink, een 23-jarige derdejaars roeier van het Leidse Njord. Twee jaar geleden baarde Broenink al opzien door in zijn eentje een volledige eerstejaars acht op sleeptouw te nemen en ruim 2.300 meter een gemiddelde van 1:30 te trappen. Vorig jaar noteerde hij de tweede tijd van de dag, een nieuw record in het SB-veld bovendien. Mede daardoor verdiende hij een uitzending naar het FISU-WK, waar hij brons won. En dit jaar? Intimi voorspelden dat hij Braas wel eens het vuur aan de schenen kon gaan leggen – of hem misschien wel zou kunnen verslaan. De met de nationale equipe meetrainende Broenink noteerde tijdens trainingen immers resultaten die collega-internationals tot bescheidenheid dwongen.”

Ook internationaal viel deze prestatie op. Wordrowing.com heeft de beelden naast elkaar gezet. Kijk hier voor de beelden van de wedstrijd.