Helluup! Zuurstof!! De eerste blog van Marie-Anne en Nicole

    We hadden de blog van Robert Gesink over trainen op hoogte gelezen, de beste wandelschoenen aangeschaft die we konden vinden, onze racefietsen een extreme beurt gegeven, de strakste speedo zwempakken uitgezocht en meer ijzer gevreten dan we ooit hebben gedaan. Maar dat trainen op hoogte zo verschrikkelijk zwaar zou zijn hadden we nooit verwacht.

Drie weken lang zitten we op 2320 meter hoogte verstookt van roeiwater en onze vriendjes. Om alternatieve trainingen te doen waardoor we fitter worden dan we ooit zijn geweest. Althans, dat is de bedoeling. Uit fysieke metingen blijkt dat we totaal nog niet aangepast zijn aan de ijle lucht hier. Dat betekent licht slapen en tijdens trainingen compleet buiten adem zijn terwijl er sjaarzen tijden op het klokje staan. Maar gezellig is het zeker.

Zo hebben we al een mooie fietstocht gemaakt door de Spaanse bergen naar een idyllisch meertje. Ook hebben we een brute bergwandeling over de skipistes gemaakt tot 2750 meter. En om een beetje te herstellen hebben we een jacuzzi tot onze beschikking.

Het centrum waar we zitten is niet te beschrijven zo groot. Vier verdiepingen hotelkamers, een indoor en outdoor atletiek baan, een ergometer ruimte, twee krachtzalen, een 50 meter zwembad, sauna’s, jacuzzi’s en ijsbaden. Maar omdat buiten een dik pak sneeuw ligt slaan we het ijsbad nog even over. Drie keer per dag kunnen we aanschuiven voor een portie paella of patatas bravas en de koffie is goed. Kortom: het is afzien hier!

We hopen jullie in ons volgende blog te kunnen vertellen dat we volledig aangepast zijn aan de omstandigheden. We houden jullie op de HOOGTE!