Zilver tijdens de World Cup in Sydney!

 

Aus140330_k003716

Tijdens de eerste World Cup in Sydney dit weekend heeft de Holland8, met Stef Broenink, een zilveren medaille behaald.

Op zaterdag werd de Race of Lanes gehouden. In deze voorwedstrijd werd bepaald wie de beste baan zou krijgen voor de finale. De Holland8 kwam als eerste over de finish en kreeg hierdoor de beste baan toegewezen. Op zondag startte de Holland8 dan ook in baan 3. Het was een spannende race waarbij de Nederlanders als favoriet gezien werden. De uiteindelijke winnaar legde zijn puntje echter al vrij snel voor de Holland 8 en heeft dit gedurende de race uit weten te bouwen tot net een bootlengte waardoor de Nederlanders met een zilveren medaille naar huis gingen. Volgens coach Mark Emke hebben de heren nog een stapje te maken in hun wedstrijdritme maar kan iedereen nu heel tevreden zijn met een 2e plek.

Broenink komt op woensdag weer terug in Nederland en zal zich dan gelijk voorbereiden op aanstaande zondag waar hij aan de start zal verschijnen van de race der Oude Vieren te Houten.