Nieuwsbericht juni

3 juni 2014

Waarde Row to Rio-partners,

We begeven ons middenin het wedstrijdseizoen en er zijn al veel mooie resultaten behaald door onze roeitoppers in binnen- en buitenland! Zie hieronder een aantal van deze resultaten:

Zilver en Brons op het EK in Belgrado!

Afgelopen weekend was het EK in Belgrado en Njord was hier met drie roeiers en twee coaches aanwezig. Marie-Anne Frenken en Nicole Beukers wisten het zilver en brons mee naar Leiden te nemen.

Marie-Anne Frenken had in Duisberg laten zien klaar te zijn voor het EK. Op de Njord Lustrumsprints toonde ze voor de laatste maal op eigen bodem haar snelheid voor het EK. De voorwedstrijd won ze  met overtuiging en was voor een dag  in het bezit van het Europese record! In de halve finale werd ze tweede achter de Griek Aikaterini Nikolaidou. In de finale roeide de Leidsche dame met een geweldige eindsprint haar concurrentie voorbij en kwam ze als 2e over de finish!

Nicole Beukers verscheen samen met Inge Janssen aan de start. Tijdens de voorwedstrijd werden ze derde en moesten ze op zaterdag de herkansing varen. Deze wonnen ze met overmacht! In de finale roeiden beide dames vanaf het begin op een derde positie. Met een harde eindsprint wisten ze het gat met de nummer 2 een stuk kleiner te maken.

Stef Broenink roeide in de voorwedstrijd met de Holland8 naar een derde plek. Dit betekende op de herkansing op zaterdag. Hier werden de 8 mannen en stuur wederom derde. Op zondag lagen ze aan de start van de B-finale en met een zeer snelle tijd(bijna twee seconden sneller dan de A-finale) wonnen ze de B-finale.

Sophie Souwer startte tijdens het EK in de Vrouwen8. Tijdens de voorwedstrijd werden ze tweede en konden direct door naar de finale. In de finale grepen de vrouwen net naast het podium en werden vierde.

Daarnaast is Njordroeier Sebastiaan van Kints geselecteerd voor de lichte Holland8.  Een knappe prestatie voor deze lichte roeier die is opgeleid bij Njord door onze eigen profcoaches. We kijken uit naar zijn prestaties op het WK in Amsterdam in Augustus.