Vooruitblik WK roeien Amsterdam!

Nog één week en dan barst de strijd om de wereldtitel los, op het WK roeien in Amsterdam. Natuurlijk kunnen onze eigen toppers daar niet ontbreken. Op de eerste dag , zondag 24 augustus, is het meteen de beurt aan Marie-Anne Frenken in het lichtedames skiffveld om 13:35 uur. Het volledige tijdschema kunt u vinden via: http://amsterdamrowing.com/nl/#live. In de voorwedstrijd zal zij haar plek voor de kwartfinale proberen binnen te halen. Na een derde plek op de World Cup in Luzern dit jaar, met slechts een verschil van 0,1 seconde op het zilver en een tweede plek op het EK in Belgrado, belooft het een mooie wedstrijd te worden!

Nicole Beukers start eveneens op zondag haar voorwedstrijd. Samen met Inge Janssen (Orca) zal zij aan de start verschijnen in het dames dubbeltweeveld. Begin dit jaar lieten ze op het EK in Belgrado zien vooraan mee te doen en finishten daar op een mooie derde plek. De daarop volgende World Cups in Aiguebelette en Luzern startte Nicole in de dames dubbelvier, waar zij respectievelijk een eerste plek in de B-finale haalden en een vijfde plek in de A-finale.

Op dinsdag 26 augustus, zal Sebastiaan van Kints een plek in de kwartfinale proberen te bemachtigen in het lichte achtenveld. Afgelopen World Cup in Luzern werd er alleen in het zware veld gestart en dit zal dan ook de eerste krachtmeting worden in het lichte achtenveld. Om alvast in de stemming te komen, zie hier de laatste voorbereidingen van Van Kints in de lichte Holland 8+: https://www.youtube.com/watch?v=Y2omYiriIsc.

Stef Broenink zal op het WK als reserve bij de Holland Acht aanwezig zijn en Njord coaches Nienke van Zijp en Lili Wabeke-Meeuwisse zullen er vanaf de kant alles aan doen om de roeiers naar een topresultaat te coachen.

Vergeet ook niet uw kaarten te kopen voor het epische eindfeest, georganiseerd door Nereus, op zondag 31 augustus via: https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/4CSWXVD7/language/en.