Nabeschouwing Winterwedstrijden

Afgelopen weekend waren de Winterwedstrijden, te Delft. Een wedstrijd die vaak gepaard gaat met koude ledematen en regen of sneeuw. Gelukkig viel het op een paar buien na mee en kunnen we spreken over een succesvol weekend!

Blok 1

Het blok werd geopend door de Eerstejaars Dames, die voor het eerst op het water de strijd aan gingen met de andere verenigingen. Meteen lieten ze zien er samen voor te gaan en samen door te zetten tot de finish. Dit resulteerde in een knappe 2e plek. WW EJD

Vervolgens was het de beurt aan de skiffjes. Van Kints mocht de spits afbijten in het LO1x-veld. Zijn twee tegenstanders bleken dit keer echter te sterk en hij eindigde op een 3e plek. Broenink, die O1x startte, liet zien de sterkste te zijn en finishte met 26 seconde voorsprong op de nummer 2. Deze lijn werd doorgezet door dhr. Röling in het N1x-veld. Ook hij wistde winst te pakken, in een tijd van 19:38,74. Gründer finishte in hetzelfde veld op een 3e plek. 

Blok 2

Ook in dit blok mochten de eerstejaars het spits afbijten. De licWW MGLhte mannen kwamen helaas wat moeizaam de 5 km door en eindigden op de 13e plek.
Veerle ging het gevecht aan in de skiff (LDB1x). De dame van Vidar won echter met grote voorsprong op de rest van het veld en Veerle eindigde op een nette 3e plek.

 

 

Blok 3

Blok 3 was een vol blok. De verwachtingen van de Jonghe Acht lagen voor de race iets hoger dan de uiteindelijk behaalde 13e plek, maar gelukkig kon er op zondag voor de tweede keer gestart worden.
Na de eerstejaars was het de beurt aan de middengroepen. Middengroep zwaar wist naar een mooie 4e plek te roeien in een tijd van 19:05.67. De lichte mannen starten in een klein veld en wisten met ruime voorsprong de overwinning binnen te halen. De tweede ploeg eindigde als 3e.
Tot slot was het de beurt aan de Eerstejaars Lichte Dames. Zij startten in een groot veld, WW EJZmaar wisten goed voorin mee te doen en ook op een 3e plek te eindigen!

 

Na het derde blok was het tijd om naar huis te gaan, maar niet voordat alle roeiers, die hun eerste wedstrijd voor Njord hadden gestart, hun scarf hadden gekregen.

 

Blok 4

Op zondag werd de goede lijn van de vorige dag meteen doorgezet. De mannen Broenink en Knab startten samen met van Kints en van Lierop (Skoll) in het SA2x-veld. Aangezien ze maar met z’n tweeën startten, streden ze buiten mededingen om. Zoals verwacht waren Broenink en Knab de snelste en scherpten zij tevens ook het baanrecord aan met 17:48.40. Donna en Fleur lieten zien dat ze op zondag wel de sterkste zijn en ook zij eindigden op de eerste plek.
Met deze twee overwinningen stopte het echter niet. Röling startte in het SA1x-veld en liet zien tot het uiterste te kunnen gaan. In een tijd van 19:47.48 kwam hij als snelste over de finish.

Blok 5

Blok 5 is het laatste blok van het weekend, maar zat nog vol met Njord ploegen. Zowel de eerstejaars Damesacht als de Jonghe Acht kwamen voor de tweede keer in actie. De dames roeiden wederom naar een tweede tijd en de Jonghe Acht finishte als vierde.
Middengroep licht stapte vandaag met z’n allen in de boot (SA8+) en vormden zo een acht. Zij kwamen in exact dezelfde tijd (16:49.16) als Proteus over de finish en behaalde daarmee een tweede plek.

Tot slot mochten de vieren aan de 5km beginnen. De combinatie van zowel zwaar, als licht eindigden als 8e. Als laatste Njord ploegen konden de middengroep dames laten zien nog steeds de snelste te zijn. Zij eindigden achter elkaar op plek 1 en 2!

Voor een overzicht van alle resultaten kunt u terecht op: http://hoesnelwasik.nl/ww/2015/uitslagen/B%201x