Nabeschouwing Heineken Roeivierkamp

Afgelopen weekend stond in het teken van de Heineken Roeivierkamp. Onze eerstejaars en middengroepen gingen de strijd aan op vier verschillende afstanden en wisten er in te slagen om samen 9 afstandsblikken binnen te halen en drie overall overwinningen.

Zaterdag ochtend ging het eerste blok van start met de DCl8+. Na een spannende 2500 meter en 250 meter wisten de dames een 18 plek te bepalen. Hoewel ze hard gestreden hebben was het net niet snel genoeg om bij de beste 15 ploegen te zitten, en daarmee door te gaan naar de zondag. De mannen van de HCl8+ wisten het zelfs nog spannender te maken, en behaalden een 16de plek. Al met al was het een goede aftrap voor wat een veelbelovend seizoen lijkt te worden!

Op zaterdag 15.00 kon het dames-blok van start gaan. De eerstejaars Lichte Dames (LDej4*) wisten meteen een snelle tijd neer te zetten op de 2500m en eindigde daarmee op een tweede plek. De, direct daar op volgende, 250m verliep iets minder en met een tijd van 55.1 sec eindigden ze op een zesde plek. De middengroep Lichte Dames (LD1eDiv4*) wisten eveneens snel van start te gaan en hielden dit ook vol op de 250m. Op beide afstanden finishte zij met een tweede tijd. Ook Nicole Beukers en Marie-Anne Frenken gingen het afgelopen weekend van start in het D1eDiv4*-veld. Nicole wist de eerste dag zowel de 2500, als de 250m het snelste af te leggen en haalde de eerste twee afstandsblikken van de binnen voor Njord. Marie-Anne deed mee in hetzelfde veld en eindigde beide afstanden op een derde plek.

Vervolgens was het de beurt aan de damesachten. De Eerstejaars Dames vlogen er meteen vol in en samen vochten ze zich naar een derde plek op de 2500m. De 250m leverde een gedeelde vijfde plek op met Gyas. Middengroep Dames liet eveneens zien voor de winst te gaan. Mede dankzij de formidabele stuurkunsten van mej. Bleijerveen wisten zij op knappe wijzen voorbij twee boten te schuiven. Hiermee behaalden de dames een tweede tijd. Op de 250m lukte het niet om de snelste te zijn, maar moest er genoegen worden genomen met een derde plek. De laatste van het blok was Sophie Souwer, die namens Njord in een Okeanos-combi roeide. Op de 2500m legde zij in 08:08,4 de snelste tijd af. Op de 250m kwamen ze net tekort voor een tweede afstandsblik, maar wisten zij wel naar een tweede plek te roeien.

De eerste afstand voor de mannen volgde in het volgende blok. Eerstejaars Licht ging fel van start, maar helaas viel het resultaat tegen en wisten zij dit op de 250m ook niet goed te maken. Eerstejaars Zwaar wist zich op de 2500m beter staande te houden en in een tijd van 08:11,6  kwamen zij als zesde over de finish. De 250m bleek lastiger te zijn dan de 2500 en met een dertiende plek waren ze dan ook niet tevreden. Middengroep Licht, die combineerde met een roeier van Laga, deed goede zaken door op de 2500m te eindigen op een vierde plek en de 250m nog beter te doen. De tijd van 41.3 sec zorgde namelijk voor een tweede tijd. Middengroep Zwaar, dat combineerde met Saurus en Vidar, wist gedurende de race beter bij elkaar te komen, maar helaas was de tijd slechts genoeg voor een achtste plek.

In de onderstaande tabel vindt u de behaalde resultaten van dag 1 op de 2500m en de 250m. Hier vindt u eveneens de stand overall na de twee afgelegde afstanden.

[table id=1 /]

Op zondag konden de ploegen weer fris van start gaan op de 750m. Voor sommige ploegen was dit een kans om wat plekken op te schuiven en voor andere was het vooral zaak het resultaat van zaterdag vast te houden.

De eerstejaars Lichte Dames slaagden hier meteen in door een snelle tijd neer te zetten en daarmee derde te worden. Middengroep Dames deed dit nog net iets beter en eindigde op een tweede plek. Nicole die op de 2500 en 250m al liet zien de snelste te zijn, deed dit wederom op de 750m en Marie-Anne volgde op een derde plek. Na de eerste twee afstanden stond de Dameschacht op een vierde plek overall. Om te stijgen was een snelle 750m een vereiste. In een tijd van 02:32,8 kwamen ze over de finish. Dit was goed voor een vierde tijd en een tweede plek in het overall klassement. Middengroep Dames liet zien dat ze voor niets minder dan de eerste plek gaan en slaagden erin om als snelste ploeg over de finish te komen. Hiermee schoven ook zij twee plekjes op in het overall klassement. Tot slot zorgde Sophie voor het derde afstandsblik op de 750m. Dit wist zij te doen in een tijd van 02:18,3.

Na de dames was het wederom de beurt aan de mannen. Voor de Lichte Eerstejaars was het belangrijk een snelle tijd neer te zetten op de 750m om ten opzichte van zaterdag een beter resultaat neer te zetten. Dit bleek een lastige opgave. De gevaren tijd bleek goed voor een dertiende plek. Ook voor de Jonghe Acht bleek de 750m een lastige afstand. Middengroep Licht zette de goede lijn van de zaterdag door en wisten een snelle 750m neer te zetten. Samen roeiden ze zich naar een tweede plek. Het streven van middengroep Zwaar was om een plekje op te schuiven ten opzichte van de vorige dag. Dit lukte door met een zevende tijd over de finish te komen.  .

Na de 750m was het tijd voor de laatste afstand van het weekend: de 5000m. Een afstand die voor sommige ploegen bepalend bleek te zijn. De Eerstejaars Lichte Dames vlogen de 5000m goed in en Renske wist ze strak de bochten door te sturen. Er werd wederom een derde tijd gevaren en dit heeft gezorgd voor een knappe tweede plek overall voor de dames. Ook de middengroep Lichte Dames zette hetzelfde resultaat neer, als op de 750m en roeide naar een tweede plek. Nicole bleek onverslaanbaar te zijn in de dubbelvier en wist ook de laatste afstand te winnen. Marie-Anne legde de laatste afstand van het weekend af in een tijd van 18:59,5, die genoeg was voor een vierde plek. Voor de Eerstejaars Dames was het een spannende race, waarbij een snelle tijd kon zorgen voor een overall overwinning. Vanaf de kant was te zien dat ze uitliepen op Asopos en inliepen op de ploegen voor zich. Het werd nog even spannend toen Laga ze geen ruimte gaf en snoekte, waardoor de dames even stil hebben gelegen. Ondanks deze kleine hinder wisten de dames door te zetten en in 18:37,2 over de finish te komen. Met deze tweede plek was de overall overwinning een feit! Ook voor Middengroep Dames was de overall overwinning in zicht. Het langebaan seizoen is al heel succesvol geweest en het vertrouwen was dan ook groot voor de 5000m. Wederom liet mej. Bleijerveen te zien een van de beste stuurvrouwe te zijn van de K.S.R.V., door zich op epische tussen en langs boten door te manoeuvreren. Dit resulteerde in een eerste plek op de 5000m en een overall winst op Heineken. Sophie, die al twee afstandsblikken wist binnen te halen, slaagde hier op de 5000m niet in, maar wist wel met haar acht naar een tweede tijd te roeien.

Bij de Eerstejaars mannen werden zowel Licht als Zwaar dertiende en eindigen zij ook op deze plek in het overall klassement. Middengroep Licht liet al zien voorin mee te doen, maar een afstandsblik was op de andere afstanden nog niet binnengehaald. De laatste afstand vlogen de mannen dan ook vol in. Dit resulteerde in een mooie strijd. Uiteindelijk wisten ze te voorkomen dat Triton alle afstanden won, door als snelste over de finish te komen. Tot slot wist Middengroep Zwaar een beter roeien neer te zetten dan de vorige dag. Helaas was dit niet terug te zien in het resultaat en bleef Middengroep Zwaar wederom steken op plek acht en eindigde door dit laatste resultaat op een zevende plek overall.

In het onderstaande schema vindt u alle resultaten van de ploegen op de verschillende afstanden. Eveneens zult u daar de overall stand van de ploegen vinden op de Heineken.

[table id=2 /]

Alle resultaten zijn te vinden via de volgende link: http://www.roeivierkamp.nl/wp-content/uploads/2015/03/results2015.pdf