Nabeschouwing NOOC-openingstoernooi

28 en 29 maart was het weer zo ver. De aftrap van het competitie roeiseizoen werd gegeven op de watersport baan te Vidar. Met 9 ploegen op de zaterdag, en 11 op de zondag was het een druk weekend. Alle NOOC-ploegen startten twee voorwedstrijden van 500 meter met doorstart, en een finale van 500 meter boord-aan-boord. Ondanks het koude en natte weer lieten de Njord ploegen de moed niet varen.

Zaterdag wistten de Heren van Freyr en Operation Varsity een B-finale te bereiken, waar ze respectievelijk 3e en 4e werden. De dames van Vittoria wisten tot een knappe 3e plek in een A-finale te komen. De dames van Máximaal 1 zorgden voor de eerste taart van het seizoen! Met een tijd van 02:01,1 wisten zij ploegen van Asopos, Nereus, en Skoll achter zich te laten. In het overall klassement staan de dames nu 14de.

Zondag werden de heren van Berserkers 1 tweede in de A-finale. Dit zorgde voor een 11de plek in het klassement. De dames van FIX wisten een derde plek in een B-finale te bereiken. Qua tijd was dit snel genoeg voor een 18 plek in het overall klassement. ’s Middags werden door de weersomstandigheden alleen de A-finales verroeit. Zowel de Dames van NOVICE als Máximaal 2 hadden in de voorwedstrijden bewezen daar thuis te horen. Met beide een tweede plek werd er welliswaar geen taart getrokken, maar wisten zij wel een plek in poule 1 veilig te stellen. Máximaal 2 staat 7de in het klassement, en NOVICE 11de.

Naast dat dit de eerste wedstrijd van de NOOC-bokaal was, startten er ook een ploeg van de Sprintbokaal. Vielleicht wist in de voorwedstrijd een 5de plek te bemachtigen, wat een B-finale betekende. Helaas werden ’s middags alleen nog de A-finales gestart.

Met deze uitslagen kan er vol vertrouwen uitgekeken worden naar de rest van het seizoen!

Voor de volledige uitslagen kunt u kijken op: http://regatta.time-team.nl/nooc/2015/results/c8.php

Voor de volledige poule indeling kunt u: www.nooc.nl raadplegen.