Komend weekend is het weer tijd  voor de Hollandia en daarmee ook voor het NK.
Het NK zal eind van deze middag van start gaan met Marie-Anne Frenken in de eerste voorwedstrijd (LDSA1x). In zowel 2013 als 2014 wist zij de titel Nederlands Kampioen al te pakken en zij zal ook dit keer wederom gebrand zijn op het behouden van deze titel. Nicole Beukers zal om 18:20 aan de start verschijnen in het DSA1x veld. Ook zij wist al eerder Nederlands Kampioen te worden, namelijk in 2012.

Ook de mannen gaan vanmiddag van start. Van Kints start in zijn skiff in het LSA veld (VW2) en de Broenink en Röling in het SA veld. Zij zullen in resp. voorwedstrijd 2 en 3 starten.

Op zaterdag gaat het NK al vroeg verder. Donna en Fleur starten samen in de 2- in voorwedstrijd 3. Middengroep Licht start een uurtje later ook in de 2-. Algie en Westdijk starten samen om 9:10. Bisschop en Huberts zullen vijf minuten later starten.

Natuurlijk gaan ook de eerstejaars van start voor het Eerstejaarsklassement. De opzet van de Hollandia is echter wel veranderd ten opzichte van voorgaande jaren en andere wedstrijden. Alle NK-, Ej- en Dev-velden worden verroeid in toernooivorm op de zaterdag en zondag. Een schema hiervan is te vinden via: http://www.hollandia-roeiwedstrijden.nl/wp-content/uploads/2015/03/20150306-Promotieschemas-NK-Klein-Hollandia-2015.pdf

Eerstejaars Damesch gooien tot nu toe steeds hoge ogen en we mogen verwachten dat zij in de voorwedstrijd meteen laten zien in de finale thuis te horen. Ook de Jonghe Acht en Eerstejaars Licht starten het klassement. De afgelopen tijd laten zij zien dat ze progressie maken en hopelijk wordt dat dit weekend beloond met een snelle race in de voorwedstrijd en een plek in de finale. De eerstejaars licht/zwaar combi, met de praeses als invaller, start om 9:45 hun voorwedstrijd. Eerstejaars Lichte Damesch starten om 10:42 in de tweede voorwedstrijd.

Gründer zal op zaterdag in het nieuwelingen veld in de skiff starten. Hij zal meteen in de eerste voorwedstrijd van start gaan.

Het Development klassement zal door al onze middengroepen worden gestart in de middag. Om 12:43 is het de beurt aan de dames Zij zullen in voorwedstrijd 1 en 3 starten. De mannen in voorwedstrijd 4 en de lichte mannen in voorwedstrijd 2. Ook Middengroep Lichte Damesch zal het klassement starten. Willemijn en Janette doen dit in voorwedstrijd 1. In datzelfde veld zullen ook Anne Voskamp (EJLD) en Senna Meij (Proteus) starten, echter wel in een andere voorwedstrijd.

Op zondag komt Gründer voor de tweede keer in actie. Hij zal in zijn skiff het beginnelingen veld starten. Veerle zal eveneens in de skiff starten. Dit doet zij in het LDB1x veld. LDN2x Finale A

Tot slot wordt er nog een directe finale gevaren door van Kints in een Asopos-combi (SA8+), tegen de pro/ska/lag/njo-combi met Gründer op slag.

[table id=5 /]

Voor een overzicht van de gehele loting verwijs ik u naar: http://regatta.time-team.nl/hollandia/2015/draw/matrix.php