Dat onze Oude Vier hard kan roeien wisten we, maar dat het zó spannend zou worden niet. Op 1,5 seconde tweede worden is zuur, maar ze waren dichterbij dan de afgelopen 27 jaar, waarvoor hulde!

Al in de voorwedstrijd lieten zij zien gecontroleerd naar een tweede plek te roeien en daarmee de finale te behalen. In de finale wisten de ploegen het elkaar lastig te maken en was het voor het publiek een spannende strijd. In de laatste paar honderd meters wisten de mannen nog wat extra gas te geven en wisten ze nog op Skadi in te lopen.

Wilt u de spannende race terugzien? Dat kan via: https://www.youtube.com/watch?v=-CoOQdmQMKc

De dag begon al goed met de dames van de Top-C4, die zich naar de finale wisten te roeien. Deze finale lieten zij zien de snelste te zijn en gingen er met de overwinning vandoor.

Ook beide ploegen van Middengroep Dames wisten in een directe finale goede zaken te doen. Het bootje met Liselore, Maxime, Esmeralda en Ida behaalde met een tijd van 07:20,57 de eerste plek! Else, Pauline, Yaël en Mieke finishte hier 4 seconde achter op een tweede plek.

De Jonghe Acht en Eerstejaars Licht wisten beide, met een resp. 4e en 5e plek, de finale niet te halen. De dames deden dit wel en zowel Eerstejaars Damesch, als Lichte Eerstejaars Damesch werden 1e in de voorwedstrijd. In de finale eindigden de Lichte Dames als 4e. De Damesch Acht kwam net 2 sec te kort voor de winst, maar wist wel een mooie 2e plek te behalen.

Het eerstejaars viertje met zowel lichte als zware roeiers wist de finale niet te bereiken en eindigde op een 4e plek in de voorwedstrijd van het O4+ veld. De roeiers van Middengroep Zwaar startten in tweetjes. Vink en Algie roeiden samen naar een 5e plek in de voorwedstrijd in het N2- veld. Boersma en Hoffstedde hadden een directe finale. Zij startten in het SA2+ veld en eindigden als 3e.

Donna en Fleur gingen de strijd aan in het DO2- veld, in een directe finale. Bij winst zou Donna ook meteen SA worden. Helaas kwamen zij net te kort en moesten zij genoegen nemen met een 2e plek. Ook de mannen van Middengroep Licht startten een directe finale. In slechts 0,26 seconde verschil kwamen zij als tweede over de finish.

Tot slot roeiden de heren van de Top-C4 een time-trial en wisten hierbij 4e te worden. De KNSRB Overnaedsche 2+ deed het goed en behaalde een 2e plek.

varsity
KNSRB Ov2+

 

Voor alle resultaten kunt u een kijkje nemen op: http://regatta.time-team.nl/varsity/2015/results/matrix.php.