International Rowing Regatta ‘Sveti Duje’

Afgelopen weekend zijn de heren Boersma, Hoffstedde, Vink, Algie (Bouke), Huberts, Algisplit2e (Jelle), Westdijk en Bisschop, samen met stuurvrouw Christel Saridjo, afgereisd naar Kroatië (Split) om daar te starten op de International Rowing Regatta ‘Sveti Duje’. Hieronder een verslag van de ervaringen, geschreven door de heren Bisschop en Boersma.

Na een korte vlucht op donderdagochtend kwamen we om 09.15 uur aan op het vliegveld in Split, Kroatië, waar de chauffeur al op ons stond te wachten met een handgeschreven bordje ‘Leiden’. Net zoals het vervoer van het vliegveld naar roeivereniging HSK Gusar, was alles tot in de puntjes geregeld door de wedstrijdorganisatie van de International Rowing Regatta ‘Sveti Duje’. Zo werden we voorzien van een goede roeiboot, overnachting op de studentencampus (100 meter van het strand en de roeivereniging) en alle maaltijden. Op de studentencampus hebben sommigen van ons nog de nodige studie-uurtjes gemaakt, want ook studie gaat gewoon door. Daarnaast kregen we twee gidsen voor de duur van ons verblijf toegewezen die ons rondleidden door de prachtige, middeleeuws ogende havenstad Split, dat op een klein schiereiland in de Adriatische zee ligt. Na op vrijdag twee trainingen te hebben gedraaid startten we onze wedstrijd op zaterdagochtend. Naast ons lag een mix van ‘Boat Race-roeiers’ van Cambridge en universiteitsboten van o.a. Split, Zagreb en Belgrado. In de andere wedstrijd lagen boten van de universiteit van Oxford (eveneens ‘Boat Race-roeiers’), Aachen University en andere buitenlandse ploegen. Na een voor ons onbekend korte startprocedure begon de race. Helaas een ietwat ongelukkige voorwedstrijd (3 luttele sec. achter Cambridge en 1 sec. achter een A-finaleplaats), wonnen we onze B-finale met de Universiteit Leiden Acht in de middag. Over het ontbreken van de balletjeslijnen en het opschuiven van ‘baan’ 4 naar ‘baan’ 2 zullen we het maar niet hebben. We roeiden tenslotte op zee. Al met al zijn we zonder meer tevreden over het resultaat. Na de wedstrijd hebben we nog de contacten met andere buitenlandse universiteiten verstevigd. Binnen no time waren we uitgenodigd voor andere Regattas in Polen, Duitsland, Cambridge en volgend jaar weer in Split. Mooi om te zien hoe een sport zoals roeien mensen kan verbinden, samenbrengt en laat genieten. Graag zouden we nogmaals de Universiteit Leiden en DLA Piper willen bedanken voor hun gulle giften die bijdroegen aan deze mooie en constructieve buitenlandervaring.