Westelijke Regatta

Komend weekend zal op de Willem-Alexanderbaan de Westelijke Regatta plaatsvinden. De Dames Acht zal morgenochtend in de voorwedstrijd meteen willen laten zien voor het volgende klassementsblik te gaan. Vanwege het uitvallen van Brechtje Jansen van Rosendaal zal Annelise Wilms in de Acht stappen. Zij zou in eerste instantie samen met Eva van der Bent en twee roeisters van Asopos starten in het DN4+ veld. In haar plaats zal Emma de Koning mee roeien. De Jonghe Acht kwam op de vorige ontmoeting op de WAB te kort om in de A-finale te liggen en zal dit weekend alles op alles zetten om dat dit keer wel te bereiken. Eerstejaars Licht stapt op zaterdag weer in de acht en zorgt er daarmee voor dat alle eerstejaars achten weer op het water liggen. Op zondag zullen zij zich echter weer opsplitsen in twee viertjes om mee te doen in het O4+ veld. De ploegen starten in dezelfde voorwedstrijd. Bij de Lichte Dames zal Vera Verburg het weekend in de skiff starten. De andere dames starten het gebruikelijke LDej4* veld op zaterdag en het LDN4* veld op zondag.

Bij de middengroepen valt Fleur Kuhlemeier op zaterdag in voor Liselore Meijer. ’s Ochtends zullen beide bootjes in een andere voorwedstrijd strijden om een finale plek. Ook Middengroep Zwaar en Middengroep Licht zijn dit weekend van de partij. Op zaterdag wordt het development veld gestart en op zondag starten beide ploegen in het O4- veld. Bij Middengroep Licht stappen Peters en de Vries samen in de twee en starten samen in het LO2- en LN2- veld. Middengroep Lichte Dames zal alleen starten met Janette en Willemijn in de dubbeltwee. Veerle gaat het weekend de strijd aan in de skiff.

Broenink en Röling verschijnen beide weer in de skiff aan de start in het SA1x veld. Zij moeten, in dezelfde voorwedstrijd, als 1e, 2e, of 3e over de finish komen voor een finale plek. Op zondag zullen Broenink, Röling en Knab starten in de “Njord”. Deze acht gaat gestuurd worden door Evi van der Graaf.

Tot slot zullen ook de dames die in de top 6 staan van de NOOC starten op de Westelijke. Zij varen op zaterdag een directe finale tegen Laga.

Voor een overzicht van de starttijden verwijs ik u graag naar de volgende site: http://regatta.time-team.nl/westelijke/2015/draw/c8.php

De resultaten kunt u live volgen via: http://regatta.time-team.nl/westelijke/2015/results/matrix.php