7 NK titels tijdens het NK groot op de Bosbaan!

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap groot plaats in Amsterdam. Vele van onze toppers verschenen aan de start én met succes!

nkgrootmaZondag wist Marie-Anne, in het LDSA2x, als eerste de titel Nationaal Kampioen te pakken! Zij deed dit samen met Anne-Marie Schonk. In een tijd van 7:12.77 kwamen zij over de finish. Snel daarna lieten ook Röling en Knab zien de snelste te zijn in het SA2x veld. nkgrootsa2xNa 6:19.41 kwamen zij over de finish!
In het DSA4x veld wist Nicole Beukers de titel te pakken. Zij dit samen met Chantal Achterberg, Inge Janssen en Carline Bouw. Marie-Anne startte in hetzelfde veld. Zij kwam als 2e binnen.nkgrootnicole  Aan het einde van de dag was het tijd voor de achten. In de voorwedstrijd hadden Röling, Gründer (SA8+), van Kints (LSA8+) en Sophie (DSA8+) al laten zien de snelste te zijn en was het wachten op de finale. In de finale van de SA8+, die gestuurd werd door Evi van der Graaf, bleef de Nereus 8+ nog lang bij, maar uiteindelijk wist de “Njord” uit te lopen. Mitchel Steenman (ska), Roel Braas (oke), Floris Röling, Ruben Knab (ner), Vincent Klaassens (pro), Jasper Tissen (ska), Peter Gründer en David Fox (ska) roeiden in 05:38,67 als eerste over de finish! Met deze overwinning pakte Röling zijn tweede titel van de dag. Gründer behaalde met de overwinning niet alleen de titel nkgrootsaNederlands Kamioen, maar behaalde hiermee ook de SA-status, waarvoor hulde!  Net na de laatste zin van het Njord lied, zagen we ook van Kints als eerste over de finish komen! Hij wist samen met Berend Mortier (ner), Vincent van de Vegt (gya),nkgrootkints Just van der Endt (gya), Sander van Dijk (pro), Jurgen Langenhorst (orc), Ward van Zeijl (aso), Ivo de Graaf (ner) en Kayleigh Polman (orc) in 05:46,58 te finishen. De regen van NK titels werd snel daarna afgesloten door Sophie Souwer, die met de KNRB-acht ook als eerste finishte (06:19,92). Donna Christen, die met de SB-acht startte, werd knap 2e!nkgrootsophie

Voor een volledig overzicht van de resultaten verwijs ik u graag naar: http://regatta.time-team.nl/arb/2015/results/c8.php