De ZRB: 6 blikken en 3 overgangs roeisters erbij!

Afgelopen weekend reisden een deel van onze wedstrijdsectie af naar Vidar voor de ZRB. Een succesvol weekend, waarin maar liefst 6 blikken mee naar huis werden genomen en drie van onze roeisters overgangs werden!

Zaterdag
De dag begon met Hoffstedde in het nieuwelingen skiffveld. Hij wist hier met een ruime voorsprong over de finish te komen. Ook Heleen en Janette wisten vlak daarna als eerste over de finish te komen in het LDN1x veld. Voor Boersma/Vink (N2-) en Algie/de Widt (Willem III) waren de resp 3e en 2e plek helaas niet genoeg om door te gaan naar de A-finale. Ook voor Menschaeart/de Vries (LN2-) en Veerle/Suzie (Ska) (LDN2x) was een 3e tijd niet goed genoeg om door te mogen naar de finale. De Eerstejaars Lichte Dames waren vorig weekend, tijdens de ARB, al dichtbij de overwinning in het LDB4* veld en lieten in de voorwedstrijd zien ook nu weer in de finale te horen. Met een 1e plek mochten zij ’s middags nog een keer aan de start verschijnen. Middengroep Dames startte met beide bootjes in dezelfde voorwedstrijd. De boot met Liselore op slag wist 6 sec eerder te finishen dan de rest en stelde zo hun finale plek zeker. De boot met Mieke op slag wist voor Triton te blijven en mocht, met een 2e plek, ook door naar de finale. Voor Eerstejaars Zwaar was het van belang om als eerste eindigen, aangezien alleen de nummers één door konden naar de finale en de tweede tijdsnelste. Skoll bleek echter net 2 sec sneller over de finish te komen en daarmee gingen ze door naar de B-finale.

zrbmgl’s Middags was het tijd voor de finales. Middengroep Licht had het geluk geen voorwedstrijd te starten, maar een rechtstreekse finale. Vanaf het begin wisten zij afstand te nemen van het veld en dit bouwden ze alleen maar uit gedurende de race. Met een voorsprong van 12 sec finishte zij op de 1e plek!

Deze overwinning leek andere te motiveren, want tijdens het zingen zagen we ook Fleur, zrbfleursamen met combipartner Lotte (Theta), als 1e over de finish komen!

Met deze twee overwinningen bleef het niet. Hoffstedde, die in de voorwedstrijd al had laten zien de snelste te zijn, deed dit in de finale nogmaals! In 7:32.46 kwam hij over de finish.

ZRBhoff

Janette en Heleen gingen de strijd aan met elkaar in de finale van het LDN1x veld. De roeister van Okeanos wist al snel op grote voorsprong te komen, maar Janette wist de andere twee wel voor te blijven en eindigde op de 2e plek. Heleen had het iets moeilijker en eindigde als 4e.
Ook Willemijn lag in een skiff aan de start. Zij startte een directe finale in het DO1x veld. Haar tegenstander van Willem III bleek te sterk en ze eindigde op een 2e plek.

De Eerstejaars Lichte Dames lagen de eerste 1000m op een tweede plek. Vidar wist echter op de 1000m op te komen en voor onze dames te eindigen. Hiermee finishte de dames op een 3e plek.

In de finale van het DN4- veld startten de boten van Middengroep Dames aan de randen van het veld. De boot van Liselore, Maxime, Esmeralda en Maxime, wist vanaf het begin de leiding te nemen en gaf dit niet meer weg! Met deze overwinning zijn de damesch Liselore, Maxime en Ida overgangs geworden in het boordroeien! Van harte gefeliciteerd!
De boot van Mieke, Pauline, Yaël en Else kwam vanuit de start lastig mee en eindigde in 7:50.43 als 4e.

Tot slot was het de beurt aan de Jonghe Acht (B8+) in de B-finale.

Zondag
Al vroeg op de ochtend startte Algie samen met de Widt (Willem III) in de twee zonder. De 3e plek was echter niet genoeg om door te gaan naar de finale. Ook Menschaert en de Vries startten op zondag weer in de tweezonder. Helaas lukte het ook nu niet de finale te behalen. Ze kwamen als 4e over de finish. Fleur slaagde er net als de dag ervoor weer in om de finale te halen. In de finale bleek Argo, die dag dag ervoor wel verslagen was, net te sterk. In 4:05.71 kwam zij als 2e over de finish. Vandaag ging Heleen  de strijd aan met Veerle in de finale, nadat zij beide door de voorwedstrijd waren gekomen. Veerle kwam vanaf het begin goed weg en haalde hiermee haar eerste blik in de skiff binnen! Heleen eindigde als 2e.

Op zondag stond de dag verder in het teken van time trials en het knock-out systeem. De Njordploegen zagen we gedurende de ochtend in verschillende velden in de time trials over de finish komen. De eerste acht gingen steeds door naar de kwartfinale. De Dames Acht, Middengroep Dames, Middengroep Lichte Dames en Middengroep Licht wisten zich met een resp 1e, 2e & 7e, 2e en 2e tijd te plaatsen voor de kwartfinales. Middengroep Zwaar en Licht eindigden helaas op een 12e en 9e plek en gingen hiermee niet door.

In de kwartfinales wisten alle ploegen te winnen van hun tegenstander en door te gaan naar de halve finales. Voor Middengroep Dames betekende dit dat er een boot moest afvallen, aangezien ze als nummer 2 en 7 in de time trial tegen elkaar moesten starten in de kwartfinale. De boot met Liselore op slag wist te winnen en kon dus door naar de halve finale. De boot met Mieke op slag mocht nog wel een keer starten in de C-finale.

Ook de halve finales wisten de Njordploegen goed door te komen. Eerstejaars Dames versloeg Triton, Middengroep Lichte Dames Vada/Argo en Middengroep Licht Proteus. Voor Middengroep Dames eindigde het helaas in de halve finale. Wel mochten zij nog starten in de B-finale.

In de C-finale van het DDev4- veld eindigde Mieke, Pauline, Yaël en Else als 3e en in de B-finale bleek Gyas te sterk voor Liselore, Maxime, Esmeralda en Ida. Zij kwamen als 2e over de streep. De Lichte Dames streden in de A-finale tegen Amycus, die vanaf het begin al een voorsprong wisten te pakken. Hiermee eindigden Willemijn en Janette op de 2e plek. Middengroep Licht ging de strijd aan tegen Laga. Ook zij waren Njord net te snel af en de heren Huberts, Westdijk, Bisschop en Peters eindigden ook als 2e.

Tot slot was het de beurt aan Eerstejaars Damesch. Een rechtstreeks duel tegen hun grootste concurrent in het klassement: Gyas. In de eerste 500m lieten ze meteen zien de sterkste te zijn en in 3:29.61 kwamen zij als 1e over de finish, gefeliciteerd!zrbejd