Koninklijke Holland Beker

Aankomend weekend vindt de Koninklijke Holland Beker plaats. Dit keer niet op de logo_hollandbekerBosbaan, maar op de Willem-Alexander Baan. De beste zes ploegen van zowel de  eerstejaars-, als de development-klassementen zullen hier de strijd aan gaan. Op zaterdag zijn dit de developmentploegen: Willemijn Sneep en Janette van der Linden (LWDev2x), Huberts, Westdijk, Bisschop en Peters (LMDev4-), Liselore, Maxime, Esmeralda en Ida (WDev4-) en Mieke, Pauline, Yaël en Else (WDev4-).

Dit zijn echter niet de enige ploegen die starten op zaterdag. De dubbeltwee met Broenink en Knab zal eveneens aan de start verschijnen. Zij zullen strijden tegen de Muda’s en tegen Keijser/Wiersma. Donna Christen zal te zien zijn in het W4- veld en ook de heren Gründer (M4-) en van Kints (LM4-) gaan nog een keer de baan over, voordat zij naar Zuid-Korea vertrekken. Waar van Kints strijdt tegen twee andere ploegen (waaronder een ploeg uit Indonesië), zal Gründer er zeven moeten verslaan. Het M4- veld is gevuld met internationale ploegen, waaronder Australische, Canadese en Engelse ploegen.

Op zondag gaan Willemijn Sneep en Janette van der Linden nogmaals de baan over. Dit keer zullen zij dat doen in het LW2x veld. Ook Broenink en Knab zullen nogmaals in actie komen. Dit keer in een iets voller veld, met onder andere een Canadese deelname. Marie-Anne zal starten in het LW1x veld. Röling gaat de strijd aan in de skiff (M1x) en zal het daar opnemen tegen onze Nederlandse roeiers, maar ook tegen die uit Canada, Engeland, Nieuw-Zeeland en België. Middengroep Damesch bundelt op zondag haar krachten en start met de twee viertjes samen in het W8+ veld.
Tot slot zullen de Eerstejaars Lichte Dames voor het eerst in een dubbelvier-zonder starten in het LWFm4* veld. Ook de Eerstejaars Dames laten zich zien, zij starten in het WFm8+ veld.

Op zondag zal tevens vanaf 17:00 de Oud-Njord borrel plaatsvinden, op de Willem-Alexander Baan. U bent uiteraard van harte uitgenodigd!

Het voorlopige programma van komend weekend vindt u hier: http://www.hollandbeker.nl/wp-content/uploads/2015/04/AK-HB-2015-Provisional-Timetable.pdf

Ik hoop u allen langs de baan te zien, komend weekend, om onze roei(st)ers aan te moedigen!