8 maal winst op de Holland Beker!

Afgelopen weekend was wederom een succesvol weekend voor de wedstrijdsectie van Njord. Maar liefst acht blikken werden meegenomen naar het Leidsche!

De zaterdag begon goed met Bouke Algie, die samen met de Widt (Willem III) een directe finale startte in het BM2- veld. Tot de 1500m wisten ze niet van de derde positie te komen. Vlak voor de finish ging het gas echter open en wisten zij vlak voor de finish een inhaalslag te maken op Saurus. Ook Knab en Broenink deden goede zaken. In een tijd van 6:43.87 kwamen zij als eerste over de finish. Deze lijn werd vervolgens ook doorgezet door Kints. Hij wist met zijn Universiade-ploeg de rest van het veld (LM4-) voor te blijven en zo de winst te pakken. Donna (W4-) en Gründer (M4-), die beiden via de voorwedstrijd in de finale startten, hadden het iets lastiger. Zij werden beiden 4e. Hierna was het de beurt aan Willemijn Sneep en Janette van der Linden (LWDev2x). Tot de 1000m lagen zij vierde, maar vanaf daar schoven ze steeds verder op in het veld. De meters voor de finish was het stuivertje wisselen met Proteus en zelfs op de finish was niet zichtbaar wie de werkelijke winnmglaar was. De tijd van 8:10.5 bleek goed te zijn voor een gedeelde eerste plek met Proteus. Tijdens het zingen voor de dames zagen we ook Middengroep Licht (LMDev4-) als eerste over de finish komen. Peters, Bisschop, Westdijk en Huberts wisten vanaf de start een voorsprong te pakken en deze vast te houden tot aan de finish, waarvoor hulde! Middengroep Damesch verscheen vervolgens aan de start van het WDev4- veld. Zij bereikten een 3e en 5e plaats. Tot slot wist Röling in de herkansing zich te plaatsen voor de finale op de volgende dag, door middel van een 2e tijd.

Zaterdag bleek geen uitzondering, want ook op zondag lieten de ploegen meerdere keren zien de snelste te zijn. Donna wist de finale te halen met de SB-acht in het W8+ veld. Middengroep Dames, die in hetzelfde veld startten behaalde deze met een 3e plek helaas niet. In de finale kwam Donna met haar acht net te kort tegen de KNRB acht, maar eindigde wel ruim voor de rest van het veld als 2e. Knab en Broenink behaalden wederom stefde winst in het M2x veld. Zij deden dit in een tijd van 6:16.4. Onder toeziend oog van vele Oud-Njord leden kwamen ook de Eerstejaars Lichte Dames, met een ruime voorsprong, als eerste over de finish. Dit keer streden zij niet samen met ejdstuurvrouw Renske van ’t Oever in de vier-met, maar in de vier-zonder. Een knappe prestatie! Tot slot waren de ogen gericht op Eerstejaars Damesch, die gedurende het seizoen al hebben laten zien niet te bezwijken onder druk. Ook dit keer lag de focus op hun eigen race en wisten ze met een voorsprong van 5 seconde over de finish te komen!