WK Roeien: twee keer brons en één Olympische kwalificatie

In het Zuid- Franse Aiguibelette stonden dit weekend de finales van de Wereldkampioenschappen Roeien op het programma. Hierbij kwamen drie Njord leden in actie; Marie-Anne Frenken, Nicole Beukers en Sophie Souwer. Marie-Anne Frenken startte op vrijdag 4 september met haar Lichte Vrouwen Dubbelvier haar A-finale, en wist als eerste Nederlandse ploeg een bronzen medaille te pakken. Nicole Beukers (Dames Dubbelvier), die woensdag met een 1ste plek haar herkansing won, behaalde in de A-Finale na een zinderende eindsprint een bronzen medaille, achter Duitsland en de Verenigde Staten. Hiermee heeft de ploeg van Nicole Beukers zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro! Zondag lag Sophie Souwer met haar acht aan de start van de Vrouwenachten. In dit ijzersterke veld eindigden zij op de 6de plek, waarmee ze helaas net naast Olympische kwalificatie grepen. Komend jaar kunnen de dames zich revancheren op het Olympisch Kwalificatietoernooi.

De prestaties van deze drie dames dienen niet onderschat te worden. Alledrie de toppers van onze damessectie wisten de A-Finale te halen en behoren hiermee met hun ploeg tot de Top-6 van de wereld. De kwalificatie van Nicole Beukers voor de Olympische Spelen is een mijlpaal voor het Row to Rio project.Brons Marie-Anne en Nicole