Burger- en studentenroeivereniging vinden elkaar in een samenwerking

Njord kent al jaren een tekort aan werkactieplekken, met name voor de wedstrijdroeiers die in verband met hun intrainingseed na 9 januari geen nachtelijke tapuren meer kunnen draaien. Om de werkactie een echte werkactie te houden zijn zowel de Quaestor als de Commissaris voor Externe Betrekkingen dit jaar druk bezig met het zoeken van nieuwe werkplekken. Waar Njord veel leden kent met veel vrije tijd en weinig financiƫle middelen, is dat op de nabij gelegen roeivereniging Rijnland net andersom. Elk jaar kennen zij een tekort aan enthousiastelingen die de nieuwe roeiers een afroeicursus kunnen bieden, terwijl de nieuwe leden er wel voor willen betalen. Een win-win situatie was dan ook snel gevonden en we hebbeneen overeenkomst gesloten waarbij een coachkader vantwee leden in totaal 14 keer coacht en daarmee hun werkactie afbetaalt. De eerste twee cursussen zijn als steekproef succesvol van start gegaan en vier Njordleden hebben tot nu toe hun werkactie op deze manier afgelost. In april vangt de voorjaarscursus aan en krijgen nog meer Njordleden deze mogelijkheid.

Fotot Rijnland Njord