Mieke Wilms op het WK <23 in Rotterdam!

Mieke WK 23

Met de schitterende prestatie van Nicole Beukers nog vers in het geheugen en een daags na een uiterst succesvolle EL CID-week met 385 inschrijvingen moet het hoogtepunt van één Lichtblauwe roeister nog komen. Mieke Wilms (20) staat aan de vooravond van haar debuut op de Wereldkampioenschappen Roeien <23 jaar in Rotterdam (20 – 28 augustus). De skiffeuze – voormalig jeugdroeister van de Laak – beleefde een zeer succesvol seizoen waarin zij acht maal blik trok, waarvan vijf overwinningen in de eenmansboot.

Haar resultaten, waaronder ook een tweede plaats in de B-finale van het NK Klein, bleven niet onopgemerkt bij de Nederlandse Roeibond en de verdiende uitzending naar het WK <23 is voor Mieke de kers op de taart. Onder leiding van Lili Wabeke-Meeuwisse, Jelmer Gaastra, Evi van der Graaf en Jolijn Spuij (Oud-Phocas) maakte de ambitieuze skiffeuze veel progressie en het jongste lid van de Scullgroep is klaar voor de volgende stap.

Vooruitblikkend naar haar voorwedstrijd van aanstaande zondag is Mieke helder over haar verwachtingen: ‘Het is een eer om voor Nederland in de skiff te starten op dit toernooi. Mijn doelstelling is om hier m’n beste race ooit te varen als afsluiter van een goed seizoen en een zomer hard doortrainen. De gehele top 3 van vorig jaar is aanwezig is, dus het is zeker niet het makkelijkste veld. Uiteraard ga ik mijn uiterste best doen om voorin mee te varen, maar een goed toernooi varen, is voor mij belangrijker dan het resultaat. Tegelijk is de wedstrijdervaring in de skiff op internationaal niveau heel waardevol om uiteindelijk de echte stap naar een hoger niveau te kunnen maken!”

Kom naar Mieke kijken in Rotterdam of volg haar verrichtingen via http://www.worldrowing.com/events/2016-world-rowing-under-23-championships/liveblog

Allez Njord!