Voorbeschouwing Novembervieren

nov42016

Met de eerste langebaanwedstrijd achter de rug is het komende zondag tijd voor de tweede. Ditmaal de 4000 meter lange wedstrijd op de Amstel in Amsterdam tussen ’t Kalfje en De Hoop. Met (slechts) tien inschrijvingen voor Njord een relatief rustige wedstrijd, doch zal er niet minder hard geroeid gaan worden. Skiffs en tweetjes zijn samengevoegd om op de Amstel een mooie prestatie neer te zetten in het enige uitgeschreven nummer; de vier. Daar waar het grootste gedeelte van de doorgewinterde wedstrijdroeiers zich focussen op zondag dit weekend, telt voor de eerstejaars enkel zaterdag. Zaterdag zullen namelijk de eerstejaarsploegen bekend worden gemaakt, houdt Facebook in de gaten!

Middengroep Dames mag als eerste aantreden namens Njord op de Novembervieren, zij hebben één boot aan de start liggen in het DO4+-veld (Jennifer, Lisa van der Geest, Doris, Femke en stuur Lisa Bleijerveen) en één boot in het DN4+-veld (Eva, Laurie, Ingeborg, Anna en stuur Anne Koets). De dames in het overgangsveld, tweede op de Tromp, hebben goede kansen in het veld en aan hen dan ook de taak om SilVia en Nereus te verslaan. Het nieuwelingenbootje mag na de Tromp laten zien wat voor stappen er in de tussentijd zijn gezet.

Het tweede blok van de dag zal om 13.15u starten en kent drie lichtblauwe deelnames, waarvan twee combinaties. De eerste boot die richting De Hoop zal komen is de SA4* met Floris Röling en Koen Metsemakers aan boord (de laatste weliswaar uitkomend voor Phocas, maar toch een graag geziene gast op de KSRV). Combinerend met Okeanos, Laga en Proteus zullen zij het sterke veld trachten te overtroeven. Na de SA4* is het de beurt aan de DSA4* om het podium te betreden. Een veld om in de gaten te houden, na klein onderzoek blijkt het een veld te zijn met vele olympiërs aan de start. Namens Njord twee deelnames in dit veld, de ene boot voorgeslagen door Nicole Beukers en de andere door Marie-Anne Frenken, wat wil een mens nog meer. Ik verwacht dat de dames van Njord hun visitekaartje gaan afgeven in dit veld.

Het laatste blok van de dag (15.45u) mogen de mannen zich melden op de Amstel, met vijf deelnames het drukste blok van de Novembervieren voor Njord. Eerst is het de beurt aan de O4+, in dit veld doen er drie boten mee; twee van Middengroep Zwaar en één van Middengroep Licht. Deze drie boten leggen elkaar normaal op zaterdag tijdens de Centrale Training het vuur aan de schenen, nu mogen ze dat bij de rest van het veld doen. Ik ben erg benieuwd wie van de drie er nu als winnaar uit komt. De N4+ is het laatste veld van de dag met lichtblauwe deelnames, ook hier een combinatie van licht en zwaar aan de start. Beide nieuwelingen boten hebben vooruitgang laten zien in de trainingen na de Tromp, nu is het tijd om weer te meten met de concurrentie.

Genoeg te zien dit weekend op de Novembervieren! Combineer dit met het genot van vertoeven op de sociëteit van De Hoop en ik kan me geen betere zondag voorstellen.

Allez Njord!

inschrijvingen-nov444