Dames winnen op de Amstel!

Het was een fijne zondag aan de Amstel op De Hoop, tien startende ploegen verdeeld over zes velden in drie blokken. De weergoden waren ons bovendien ook nog redelijk goed gezind afgelopen zondag, tijdens de races zijn er maar weinig roeiers echt drijfnat geworden. Met één heel mooi blik keerden we terug naar Leiden.

Dat mooie blik werd al vroeg in de ochtend getrokken. Jennifer, Lisa, Doris en Femke (st. Lisa Bleijerveen), uitkomend in de DO4+, en Eva, Laurie, Ingeborg en Anna (st. Anne Koets), uitkomend in de DN4+, waren de eersten die het water van de Amstel mochten betreden op zondag 6 november. Dat liep zeer goed af, de dames uitkomend in de DO4+, wonnen het veld in een tijd van 14:46.08. Daarmee lieten ze niet alleen de dames in het overgangsveld achter zich, maar ook de boot van Aegir in het Dames Senioren A-veld. Een hele knappe prestatie! De dames uitkomend in het nieuwelingenveld eindigden op de 9de plaats. Er zijn stappen gezet, winst in het veld is alleen nog iets te hoog gegrepen.

In het tweede blok was het de beurt aan de drie lichtblauwe deelnames op het hoogste niveau, namelijk: SA4* en DSA4*. In de SA4* kwamen Röling en Koen Metsemakers (Phocas) combinerend met Okeanos, Laga en Proteus uit. De combinatie is niet onopgemerkt gebleven in roeiend Nederland (http://www.roeined.nl/), en de verwachtingen waren hoog gespannen. Op de Amstel zijn de vier heren helaas afgetroefd door de mannen van Nereus. Na de mannen was het de beurt aan de dames. In de DSA4* twee deelnames namens Njord, de ene voorgeslagen door Marie-Anne Frenken en de ander door Nicole Beukers. Genoeg lichtblauwe kwaliteit aan de start dus. Bootje Marie-Anne (Marie-Anne Frenken, Wieke, Lotte, Heleen en st. Dorinda Bolte) kwam, mede gezien het feit dat zij lichte dames zijn, helaas niet verder dan een 7de plaats. Voor de tweedejaars was het desalniettemin waarschijnlijk een zeer leerzame ervaring om met zoveel ervaring aan boord een wedstrijd te varen. Bootje Nicole Beukers (Nicole, Donna, Laura, Mieke en st. Lisa Bleijerveen) wist het tot een knappe vierde plaats te schoppen in het zeer zware veld. In al dat geweld kwam ervaring goed van pas en op dat vlak kwam Orca uiteindelijk als winnaar uit de bus.

In het laatste blok was het de beurt aan de mannen van MGL en MGZ. Aanvankelijk zouden hier 5 boten aan de start liggen. De deelname namens MGL in de O4+ moest zich helaas terugtrekken wegens persoonlijke omstandigheden. Er resteerden dus nog 4 deelnames, twee in het overgangsveld en twee in het nieuwelingenveld. De uitslagen toonden enige gelijkenis met de CT. De Dutry (Hoffstedde, Kroos, Terpstra, Brinks en st. Ellen Breedveld) versloeg de ABM (Jelle Algie, De Haan, Gelling, Bouke Algie en Dorinda Bolte), zij kwamen respectievelijk tot een 6de en een 10de plaats in het overgangsveld. De beide boten in het nieuwelingenveld wisten nog niet echt potten te breken. De Kalff (Power, Van Hees, De Vreeze, Boonstra en st. Anneke van der Linden) kwam tot een 13e plaats in het nieuwelingenveld. De lichte mannen (Van Beek, Van der Werff, Reinders, Bergman en st. Linda de Jonge), uitkomend in het zware veld, kwamen niet verder dan een 23e plaats.

Met de Novembervieren komt voor velen voorlopig een einde aan het langebaanseizoen, nu breekt een tijd aan van hard trainen voor de eerst volgende confrontatie in de boot. Maar niet getreurd, de Hel van het Noorden komt eraan!

Allez Njord!