Blikken en klassementspunten naar Leiden!

Nabeschouwing I

WinterWedstrijden konden we het eigenlijk niet noemen afgelopen weekend, het was aangenaam toeven aan de Schie in Delft. Geen druppel regen, geen graad vorst en zelfs de zon heeft zich even laten zien afgelopen weekend. Ondanks de vorst die we gehad hebben de afgelopen tijd in Leiden hebben de Leidse ploegen laten zien dat ze weldegelijk beslagen ten ijs kwamen aan de vijf kilometer lange tijdwedstrijd van Proteus-Eretes.

De eerste ploeg die het water op mocht was Eerstejaars Dames, met zowel een vier als een acht op jacht naar punten voor het klassement. En dat is goed gelukt! De acht neemt met een derde plek 6 punten mee naar Leiden en de vier neemt met een tweede plek zelfs 8 punten mee naar Leiden. Hulde voor EJD, die het klassement op deze manier een geweldige start geeft. EJLD zette na EJD de 12e tijd neer in hun veld, met zicht op de plekken voor punten. Voor hen dus nog werk aan de winkel, maar de verschillen in het veld zijn niet groot. Na deze grote nummers was het Mieke Wilms die in haar eentje in de skiff de strijd aan ging met de 5 kilometer water tussen start en finish. In het DE skiff veld noteert zij de 8e tijd, gezien de Olympische tegenstand in dat veld een knappe prestatie. Wegens wat moeite met de weegschaal verscheen na Mieke Anne Voskamp in de skiff aan de start in het DG skiff veld. Daar lag winst niet in de verwachting, desalniettemin is Anne netjes in het veld gefinisht. Heleen noteert na Anne de 8e tijd in het LDG skiff veld, met zowel voor als achter haar een flink gat naar de concurrentie. De dame die dit blok voor Njord mocht afsluiten was Wieke van Oostveen, eveneens in de skiff, uitkomend in het Beginners veld. Zij behaalt een zesde plek, en heeft als onervaren skiffeuse knap de lange 5 kilometer overwonnen.

Dan trekt eindelijk de mist enigszins weg en is het tijd voor het tweede blok van het weekend. In dit blok enkel grote nummers aan de start namens Njord. De Eerstejaars Lichte acht bijt het spits af en eindigt, na een lange boord aan boord strijd met de uiteindelijke winnaar Nereus, op een negende plek. Die negende plek levert voor hen net geen klassementspunt op, maar niet getreurd want de verschillen zijn ook in dit veld klein. Last minute invaller Hendriks eindigt met de Asopos/Triton/Njord-combi één plekje boven de acht van Njord, iets wat wellicht tot lichte frictie zal leiden binnen de ploeg. Na de lichte acht kwam de zware vier over de finish, ook voor hen met een tiende plek net geen punten voor het klassement. Na de eerstejaars mannen kwamen er twee viermetten van MGD de baan over in het Dames Gevorderden viermet veld. Deze twee boten noteerden de tweede en derde tijd in het veld. Waarbij Anna, Doris, Lisa, Jennifer en st. Lisa Bleijerveen op 2,6 seconden eindigden van de uiteindelijke winnaar van het veld Skoll. Wederom een nette prestatie van Middengroep Dames.

Nabeschouwing II

Het laatste blok van de dag bracht de mooiste resultaten. De zon was inmiddels doorgebroken en het was oprecht lekker weer geworden. In dit blok Eerstejaars en Middengroep Zwaar aan de start. Eerstgenoemde met een acht en de middengroep met drie viermetten. Eerstejaars Zwaar verrast vriend en vijand met een derde plek en dus 6 punten in het klassement voor de zware mannen uit Leiden. Het gat naar de nummer twee, Gyas, was bovendien bijzonder klein! Dan het hoogtepunt van de dag; winst voor MGZ in het G4+ veld. Hulde voor De Haan, Terpstra, Hoffstedde, J. Algie en st. Dorinda Bolte! Zij noteren met afstand de snelste tijd in het veld, met maarliefst 15 seconden voor op de concurrentie. De andere twee ploegen van MGZ eindigen als 8e en 17e in dit grote veld.

We laten de zaterdag achter ons en we blikken terug op de zondag van de 42e WinterWedstrijden. In het één na laatste blok enkel tweetjes aan de start. De eerste twee die de finish bereikt is de twee van MGL uitkomend in het G2- veld. Zij noteren een 15e tijd. Ze zijn over het algemeen tevreden over hun race, een ontmoeting met de kant aan het eind van de race stond een snellere tijd echter in de weg. Na Lustermans en Maarten was het voor de tweede maal de beurt aan Mieke Wilms om een gooi te doen naar blik in het Elite veld afgelopen weekend. Ditmaal werd dat een groots succes, samen met haar combipartner uit Rotterdam won zij met afstand dit veld (DE2x). De tweede tijd volgde pas op anderhalve! minuut. Mieke werd opgevolgd door haar twee ploeggenoten Donna en Laura in de tweezonder. Zij noteren de derde tijd achter twee zeer sterke combinatieploegen in het Dames Elite veld. De ploeg die het vierde blok voor Njord afsloot bestond uit Jennifer en Lisa in de tweezonder, uitkomend in het DG2- veld. Zij noteren de vierde tijd in dat veld, nipt achter de ploeg uit Leiderdorp.

Nabeschouwing III

Wederom was het het laatste blok van de dag dat succes bracht voor God Njord. In dit blok kwam de acht van MGL als eerste uit de startblokken en noteerde een derde tijd in het Beginners achten veld. Ze moesten hun meerdere erkennen in Gyas en een junioren combinatieploeg. De acht van Eerstejaars Dames hoefde in niemand haar meerdere te erkennen, want zij wonnen het Dames Beginners veld met bijna 20 seconden voorsprong op de concurrentie! Hulde voor Anne-Roos, Flora, Danique, Margot, Maudi, Anna, Merel, Suzanne en st. Liselot voor deze prachtige prestatie. De Eerstejaars Dames uitkomend in de viermet sloten het weekend voor Njord af in het Dames Beginners veld. Zij noteerden de 5e plek in dit veld.

Drie blikken en een hoop klassementspunten keren terug naar het Leidse. Bovendien zijn alle eerstejaars een scarf rijker, een traditie die nog immer stand houdt. Al met al dus een weekend om zeer tevreden op terug te kunnen kijken. Met de Heineken Roeivierkamp in het vooruitzicht daarnaast een hoop om je op te kunnen verheugen. Alle ploegen zeer veel succes gewenst met de voorbereiding op die wedstrijd!

 

Allez Njord!

Uitslagen WW